Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проблемен терен във Варна създава водопроводни аварии

05 февруари 2014, 13:11 часа
Реклама

Труднодостъпен терен прави спънки на ВиК, съобщи Петел.

Реклама

За огромни кални локви на ул. „Арх. Костадин Яръмов“ сигнализира източник на варненския сайт. Улицата се намира в района на спирка „Почивка“. Именно там регулярно се случват водопроводни аварии.

„Три пъти досега водата влиза и в нашият двор. За период от две години избива около 40 пъти. Всичко е в кал. Всичката тази кал, която е до спирка "Почивка" преминава само и единствено през нашата уличка. Пешеходците дълго време обмислят откъде да преминат“, разказва човекът. Той е подготвил и жалба до ВиК с надеждата за някакъв траен резултат, тъй като авариите се отстраняват, но тръбите избиват отново и отново.

Специалистите от водното дружество направиха проверка. Признават, че в района периодично възникват аварии на водопроводната мрежа. Тя е амортизирана и с изтекъл експлоатационен срок.

„Стремежът на ВиК– Варна е авариите и щетите, нанесени от тях, да се отстраняват своевременно, доколкото времето и климатичната обстановка го позволяват. Но работата се затруднява заради терена, който е трудно достъпен“, коментират от водното дружество. 

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес