Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клиентите на Kaufland могат да дарят топъл обяд на дете в нужда

11 септември 2023, 11:35 часа • 581 прочитания

За поредна година Kaufland България се включва в традиционната дарителска програма „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК), благодарение на която се осигурява храна за ученици в неравностойно положение. От 11 септември до 15 октомври включително клиентите на веригата могат да дарят средства за дете в нужда в разположените специално за инициативата дарителски кутии във всички Kaufland хипермаркети.

„Топъл обяд“ започва в Kaufland в навечерието на предстоящата учебна година. С набраните средства БЧК ще осигури безплатна топла храна в училище за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, деца от многодетни семейства с ниски доходи или с трайно безработни родители. От хуманитарната организация информират, че за голям брой деца от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище.

От началото на програмата до момента са осигурени над 1 500 000 безплатни обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Над  1 600 деца  са получили топла храна през предходната учебна година благодарение на набраните средства. 

„Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на БЧК, която се осъществява вече 20 поредни години, а Kaufland България е сред дългогодишните партньори на БЧК.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес