Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изписаха жената, паднала в шахта в София - ще има санкционирани

30 ноември 2021, 17:17 часа
Реклама

38-годишната бременна жена, която пропадна в шахта до Централна поща в София, е изписана от "Пирогов", съобщиха от спешната болница.

Веднага след нелепия инцидент, случил се в центъра на столицата, жената бе откарана в болницата, където е прегледана и изписана за домашен престой.

Бъдещата родилка е пропаднала на височина от около 3 метра. Собствениците на сградата (петима души, някои живеещи в чужбина), към която принадлежи шахтата, ще бъдат санкционирани, а санкцията може да достигне 10 000 лева. Съпругът на бременната жена се възмути, че няма достатъчно контрол т.е. и общинските власти следва да проверяват.

"Toва е английски двор в сграда, за който отговаря етажната собственост. Полицаите казаха, че единият капак не е бил захванат за пантите, не знаят дали е поради опит за кражба или по друга причина", заяви по-рано пред Actualno.com кметът на район "Средец", в който попада мястото на инцидента, Трайчо Трайков. Думите му бяха потвърдени след съвместна проверка, включително с контрол от НАГ.

Съставен е констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Ще има обаче и нова проверка, а главният архитект на София трябва да издаде предписание за такива случаи в цялата община.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес