Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хеттрик на Юсеин Болт на 200 метра

17 август 2013, 19:17 часа • 16517 прочитания

Кой е кралят на спринта - годините текат, а отговорът на този въпрос неизменно си остава един и същ. И на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика Юсеин Болт не остави шанс на съперниците си, печелейки трета световна титла и правейки дубъл 100 и 200 метра.

Болт хвърли всичко от себе си в първите 75 метра, но накрая, на финалната права не се вложи напълно и направи резултат от 19:66 секунди. Втори остана Уорън Уейр от Ямайка с 19:79 секунди, а американецът Къртис Мичел измъкна бронза с 20:04 секунди - с една стотна пред третия ямаец Ник Ашмеди.

Формата на Светкавицата определено не беше за рекорд и самият той явно го осъзнаваше, защото определено гледаше да вземе титлата, а не да гони върхово постижение. Не стана обаче и нужда Болт да се напъва и да се бори, защото определено нямаше съперник, който поне да го накара да се вложи повече. Показателно е, че Мълнията дори не се огледа накрая, за да види дали случайно някой не го застига застрашително.

Както и в спринта на 100 метра, на бързите бягания в Москва липсваше съперник от калибъра на Тайсън Гей за великия ямаец.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес