Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ало-измамници атакували и МВР, но полицаите не могат да се похвалят с успеваемостта на прокуратурата

22 февруари 2019, 13:35 часа
Реклама

Ало-измамници са се пробвали с обаждания и в МВР, но успеваемостта на полицаите не е като в случая с Варненската прокуратура. Това съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов.

Измамниците се отказвали в момента, в който усетят, че схемата не им се получава.

"Винаги се прави всичко възможно да се задържи интереса, докато се организират процесуално-следствените действия, но в тези случаи измамниците се разколебават", поясни вътрешният министър.

В случая от Варна прокуратурата има успех по отношение на лицето, което е отишло да вземе парите. Може би този, който е звънял, е бил по-интуитивен, коментира Маринов.

Той съобщи още, че ало-измамници са ползвали неговото име пред хора от населеното място, където е роден и живял.

За разкриваемостта Маринов подчерта, че ще е дълъг процес и изтъкна ролята на медиите като много силен лост. А по отношение на работата на компетентните структури каза, че вече са създадени специални звена в Главна дирекция "Национална полиция" и в три областни дирекции - Русе, Търново и Варна, където според МВР се генерира тази престъпност.

"Измамниците ползват територията на съседни държави, използват проблемите и различията в законодателството на тези държави, за да извършват тази престъпна дейност, но мисля че имаме добри резултати.

Все повече вдигаме нивата, до които стигаме при разследването на всеки конкретен случай", каза министърът и изрази надежда до месеци да има и по-сериозни резултати по отношение на самите организатори.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес