Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Поветкин размаза Анджей Вавжик

18 май 2013, 13:42 часа
Реклама

Световният шампион в супертежка категория на WBA Александър Поветкин успешно защити титлата си, побеждавайки поляка Анджей Вавжик с нокаут в третия рунд. В следващия си бой руснакът ще се изправи срещу Владимир Кличко, като това ще стане на 5 октомври в Москва, предаде БГНЕС.

Непобеденият досега Вавжик беше равностоен на Поветкин само в първия рунд, а във втория за първи път бе изпратен в нокдаун. В третия рунд това се случи два пъти, след което реферът прекрати мача.

Поветкин, въпреки явното си превъзходство в двубоя, заяви, че не е доволен от свършеното на ринга. "Не ми се удаде всичко, което планирах. Не исках боят да свърши бързо, а да отработя някои определени прийоми и комбинации", отбеляза той.

На мача в Москва присъства Виталий Кличко, който каза, че се радва за победата на Александър. Относно мача на брат му срещу Поветкин, Кличко коментира: "Ще се срещнат олимпийски и световни шампиони. Безсмислено е да се дава прогноза за такъв мач в тежка категория, където всеки удар може да бъде решаващ. В момента шансовете на боксьорите са 50 на 50. Само на ринга всеки от боксьорите може да повиши своите шансове".

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес