Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха най-новия парк на Пловдив

31 октомври 2018, 17:23 часа

Официално бе открит най-новия парк на Пловдив. Той се намира в квартал „Прослав“ до Основно училище „Тодор Каблешков“ и храм „Свети Атанасий“.

Реклама

Откриването започна с водосвет, отслужен от отец Никола, който извърши освещаването заедно със своята внучка. Символичата лента бе прерязана от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев и директора на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Новият парк бе изграден за кратко време върху терена на старата сграда на детската градина в „Прослав“. Запустялото преди място сега е неузнаваемо. Върху площ от 5 декара са изградени 800 квадратни метра алеи и са монтирани детска площадка и фитнес на открито. Паркът разполага и с голяма беседка и чешма, осветен е със 17 лампи и се охранява от 14 видеокамери. Поставена е също така ограда, изградена е поливна система, а теренът е подготвен за залесяване и озеленяване. Днес бе засадено и първото от новите дръвчета, с които ще се сдобие паркът.

Кметът на района Димитър Колев призова всички да пазят изграденото, след като днес стана ясно, че боксовата круша от фитнес площадката вече е била унищожена от вандали още преди откриването. Благодарение на камерите обаче, се очаква извършителят скоро да бъде разкрит.

 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес