Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Най-дългото хоро“ ще се извие пред НДК

10 май 2024, 20:10 часа
Реклама

Сдружение „Асоциация на хореографите в България“ , фондация „Българе“ и пекарни „Ни-Кай“ канят столичани на „Най-дългото хоро“ в събота от 10:00 ч. в пространството пред билетния център на НДК.

Мероприятието ще се проведе с подкрепата на Столична община, предаде БГНЕС. Още: Голямо хоро се изви на метростанция „Сердика“: Ето кой е причината (ВИДЕО)

По-късно в зала 1 на НДК на сцената в общия спектакъл „Шуменската гара“ ще се представят над 1 500 танцьори от над 40 танцови формации от цялата страна. Те ще покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен. Още: Кои са най-трудните български хора, които се танцуват?

Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми, ще създаде добро настроение и хумористични моменти, ще покаже съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и добра режисура. Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров – хореограф и ръководител на ансамбъл „Българе“. Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се реализира със съдействието на Община Шумен.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес