Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусна рецепта за пиле Трахана: Ястие, което трябва да опитате

29 август 2024, 11:09 часа

Фантастична рецепта, която добавя много вкус към всяка семейна вечеря. Днешната рецепта ви показва как да приготвите пиле трахана. Предлагаме ви да следвате стъпките, показани в рецептата, и да се насладите на този фантастичен вкус.

Още: Лесно и бързо: Рецепта за вкусни пиперки с хлебни трохи

Необходими съставки:

  • 1 кг и половина пилешко месо
  • 1 кг зрели домати
  • 2 чаши трахана, пикантна или сладка по ваш вкус
  • 1 среден лук
  • 4 супени лъжици масло
  • сол

Начин на приготвяне:

Първо обелете и нарежете на възможно най-ситно лука, като през това време сте поставили дълбок тиган на огъня и го загрейте с две супени лъжици масло. Когато маслото се разтопи напълно, добавете лука и го оставете да се запържи леко, докато цветът му стане прозрачен. Почистете и нарежете пилешкото на парчета, а щом лукът е готов, го добавете в тигана.

През това време обелете и настържете доматите, но внимавайте да обръщате пилешките парчета от време на време, за да се запържат от всички страни. Добавете сол за овкусяване на пилето, разбира се можете да използвате и любимите си подправки. След като сте готови, добавете настърганите домати в тигана.

Ако нямате дълбок тиган, можете да използвате и тенджера. Когато месото омекне, го извадете от тигана, като през това време го отцедете в купа, за да съберете доматения сок. Прехвърлете сока, който сте получили обратно в тигана и добавете траханата. Бъркайте през цялото време с дървена лъжица.

Още: Лесна рецепта за лимонова торта без яйца

Преди траханата да заври и да се стегне се добавят пилешкото месо и се оставят да поври още 5-7 минути заедно. Накрая загрейте останалото масло и когато сервирате траханата с пилешко, поръсете чинията с разтопеното масло.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес