Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкус като от едно време: Ето как да имаме най-вкусните бухтички

13 август 2024, 16:45 часа

Спомняте ли си онези неделни сутрини, когато уханието на прясно изпържени бухтички изпълваше цялата къща? Това беше моментът, когато всичко изглеждаше по-просто, а малките радости в живота - по-сладки. Днес, макар и времето да ни е отнело част от тези традиции, можем отново да върнем вкуса на детството с едно единствено ястие, което носи със себе си топли спомени и усещане за уют. В тази статия ще ви споделим една автентична рецепта за бухтички, която ще ви помогне да пресъздадете магията на миналото в собствения си дом.

Така се правят перфектните бухтички

Тайната на перфектните бухтички

Може би сте опитвали множество рецепти за бухтички, но резултатът никога не е бил точно като онзи, който помните от детството. Е, време е да разкрием една добре пазена тайна – рецептата, която е изпълвала страниците на стария тефтер на баба. 

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • ½ кофичка кисело мляко
  • ½ чаена лъжичка сода
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 и ½ чаена чаша брашно

бухтички

Начин на приготвяне:

Започнете като разбъркате содата с киселото мляко, за да я угасите и да осигурите пухкавост на бухтичките. В отделна купа разбийте яйцата заедно със захарта, след което добавете киселото мляко със содата. Постепенно добавете и брашното, като използвате миксер за по-лесно и бързо разбъркване на сместа.

За пърженето подгответе дълбок тиган или тенджера, в която да загреете достатъчно количество олио – поне три пръста дълбочина. С помощта на лъжица започнете да изсипвате от сместа в горещото олио. Не се тревожете за обръщането на бухтичките – киселото мляко и содата ще се погрижат те да се изпържат равномерно от всички страни.

Рецепта за бъркани бухтички, които се получават два пъти по-вкусни

След като бухтичките са готови и златисто кафяви, поръсете ги с пудра захар и сервирайте на трапезата. Малките ще се радват на сладкия вкус, а възрастните ще се потопят в спомени за отминалите дни.

Рецептата за бухтички, която ви представихме, не е просто кулинарен процес – тя е връзка с миналото, с топлите спомени от детството и с онези моменти на безгрижие и радост. Въпреки че светът се променя, има неща, които си заслужава да пазим и предаваме нататък. Тези бухтички не само ще зарадват вкусовите ви сетива, но и ще ви напомнят за красотата на простите удоволствия в живота. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес