Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникално вкусна рецепта с цвят от тиквички

05 август 2024, 09:36 часа

Цвета от тиквички е новост в кухнята. Има няколко начина за приготвяне в гювеч, в различни сосове или пържени. Това е типична рецепта за тяхното приготвяне с яйца, тя е идеална за гарнитура към леки ястия. Ще ви трябват много малко съставки и много малко време за подготовка.

Още: Тайната на крехкия дроб се крие в тази рецепта

Необходими съставки:

  • 15 тиквени цветя
  • 200 грама брашно
  • 100 мл. вода
  • 1 яйце
  • олио за пържене
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

За да започнете да приготвяте тази рецепта, изберете дълбок съд. Смесете малко по малко брашното, яйцето и водата и разбъркайте, докато се получи течна и компактна смес. Ако видите, че тази смес е твърде гъста, можете да добавите малко вода, за да я разредите.

След това вземете тиквените цветя, отстранете долната част на стъблото. Оставя се само горната част на цветето, жълто. Измийте ги обилно с вода и след това ги подсушете внимателно върху хартиена кърпа.

През това време сложете тигана на огъня и добавете олиото за пържене, за да се загрее малко. Потопете тиквените цветове от двете страни в брашното и яйцето, които сте приготвили по-рано. Уверете се, че цветята са напълно покрити от това течно тесто.

Още: Лесна рецепта: Вкусна вечеря с кайма готова за минути

Когато видите, че маслото е горещо, внимателно поставете тиквените цветове и ги оставете да се запържат за няколко секунди от двете страни. Когато станат златисти и хрупкави, ги извадете от тигана и ги поставете върху хартиена кърпа, за да се отцедят от зехтина. Добавете малко сол и черен пипер на вкус и вашите цветове от тиква са готови за консумация.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес