Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези селски бухти са най-пухкавата вкусотия за закуска

06 октомври 2024, 17:00 часа

Кой не обича да започне деня си с нещо вкусно и пухкаво, което да разсее съня и да създаде уют? Селските бухти са идеалното решение за всяка закуска, която да върне спомените от детството и да ви потопи в автентичен, домашен вкус. С хрупкава коричка отвън и мека, въздушна текстура отвътре, тези бухти не само ще зарадват вкусовите ви рецептори, но и ще ви заредят с енергия за целия ден.

Необходими продукти за пухкави селски бухти

За да приготвите най-пухкавите бухти, ще ви трябват следните лесно достъпни съставки:

  • 3 яйца
  • 250 грама кисело мляко
  • 250 грама брашно
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 100 мл олио за пържене
  • Пудра захар за поръсване

Пухкави бухти в лъжица – удоволствие в 1 хапка

Начин на приготвяне

1. Подготовка на тестото

Започнете като разбъркате яйцата с киселото мляко в голяма купа. В отделен съд пресейте брашното и добавете содата. Постепенно смесете брашното с яйцата и киселото мляко, като разбърквате добре с дървена лъжица. Бъркайте до получаване на гладко и хомогенно тесто.

2. Пържене на бухтите

Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. С помощта на лъжица, потопена във вода, взимайте от тестото и пускайте малки топчета в горещото олио. Пържете бухтите до златисто кафяво от двете страни, като ги обръщате внимателно с вилица или щипка.

Рецепта за бъркани бухтички, които се получават два пъти по-вкусни

3. Сервиране на бухтите

Когато бухтите са готови, ги извадете върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина. Накрая, поръсете ги щедро с пудра захар за допълнителен сладък вкус и сервирайте топли.

Селските бухти са неустоимо удоволствие, което ще внесе нотка на домашен уют в закуската ви. Приготвят се лесно и бързо, а резултатът е винаги перфектен – меки и пухкави отвътре, с хрупкава коричка отвън. Комбинирани с чаша кафе или чай, те ще превърнат всяка сутрин в празник на вкуса. Опитайте тази рецепта и се насладете на най-пухкавите бухти, които някога сте опитвали!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес