Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТАЙНАТА на вкусните милинки е разкрита

02 януари 2022, 17:56 часа
Реклама

Почивните дни са перфектният момент, в който да си приготвим вкусна домашна закуска. Какво ще кажете за меки и ароматни милинки, каквито баба ни поднасяше, когато бяхме деца? Звучи страхотно, нали?! Време е да споделим с вас тайните на това тестено изделие. Побързайте да се въоръжите с лист и химикал, защото има какво да запишете.

Какви са тайните на перфектните милинки?

Първата тайна несъмнено е обвързана с основния продукт, а именно с брашното. Още преди да започне да се приготвя тестото, то се пресява два пъти. Именно двойното пресяване ще допринесе за това милинките да са много по-въздушни и пухкави.

Най-вкусните мекици за неделя сутрин

Вторият специфичен момент е самото отношение към тестото. След като го приготвите, трябва да го набиете леко. Направете го на топка и след това няколко пъти го ударете в масата. Това ще помогне на тестото да се отпусне и след това милинките ще са много по-пухкави.

След като втасат веднъж, милинките се оставят в сурово състояние, за да преминат през още едно втасване.

Винаги ги слагайте в студена фурна, за да може тестото да втаса повторно.

Следващата тайна е маста, която в никакъв случай не бива да заменяте с олио, масло или маргарин. Ако искате истински апетитна закуска, задължително използвайте мас. Този продукт се ползва два пъти при направата на милинки. Веднъж се слага в тестото и веднъж се смесва с продуктите, с които сте решили да приготвите заливката.

Ако спазвате тези няколко правила, ще се превърнете в перфектни майстори на милинки и няма да имате равни на себе си. Опитайте и сами ще се уверите, че тези няколко стъпки ще ви гарантират перфектното печиво!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес