Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тези панирани калмари по гръцки ще се почувствате на брега на Бяло море

20 юни 2024, 13:00 часа
Реклама

Ако ви липсва морето и искате да пренесете неговия аромат у дома, панираните калмари по гръцки са идеалното решение. Те са лесни за приготвяне и ще ви отведат на кулинарно пътешествие до слънчевите плажове на Гърция.

Необходими продукти

  • Калмари - 500 г (замразени)
  • Яйце - 2 бр.
  • Брашно - 200 г
  • Галета - 300 г
  • Сол - на вкус
  • Черен пипер - млян на вкус
  • Лимони - 1 бр.

Панирани КАЛМАРИ: Вкусът на лятото

Начин на приготвяне

1. Подготовка на калмарите

Започнете, като размразите тубите от калмари. Изплакнете ги обилно с вода и ги отцедете добре. Ако калмарите имат нужда от почистване, премахнете роговите пластинки и външната ципа. Нарежете калмарите на пръстени с ширина около 1.5-2 см.

2. Панировка и печене

Загрейте фурната до 200 градуса и подгответе голяма тава с хартия за печене. В купа разбъркайте яйцата, солта и черния пипер на вкус. Изсипете брашно и галета в две отделни плитки чинии.

Пържени калмари по най-лесния начин

Потопете всеки пръстен от калмари първо в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата. Редете панираните калмари в тавата за печене, като се стараете да не се допират един до друг.

Печете калмарите във фурната за 10 минути от всяка страна, докато се образува апетитна златиста коричка. След като са готови, извадете ги от фурната и ги оставете леко да изстинат.

Много вкусни панирани калмари: Ето колко е лесно

Поднесете калмарите с нарязан лимон, който ще допълни свежия морски вкус на това ястие. За още по-автентичен гръцки вкус, можете да ги сервирате с тарама или цацики.

Панираните калмари по гръцки са не само вкусни, но и лесни за приготвяне. Насладете се на този морски деликатес и споделете рецептата с приятели.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес