Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перфектното допълнение: Сос, който преобразява салати и месо

18 октомври 2024, 16:05 часа

Чесънът е това, което придава вкус на много ястия. Неговият характерен аромат, въпреки че мнозина може да не го предпочитат, придава на готвенето друг вкус. В тази рецепта ви показваме лесен начин да направите ястията си още по-вкусни.

Още: Рецепта за бърза вечеря: Вкусна запеканка с тиква и спанак

Необходими съставки:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 250 мл зехтин
  • 50 мл лимонов сок
  • 1 яйчен белтък

Начин на приготвяне:

В миксер добавете скилидките чесън, заедно с количеството сол. Започнете да смесвате тези две съставки бързо за няколко секунди. Добавете маслото малко по малко, като продължавате да бъркате. Добавете и изцедения сок от пресен лимон и продължете да бъркате, докато цялата смес се хомогенизира. Накрая добавете 1 или 2 белтъка в миксера, в зависимост от количеството сос, което искате да направите, след което отново разбъркайте.

Смесването трябва да продължи, докато сосът достигне консистенция, подобна на тази на майонезата. Когато е готово го сложете в специален съд за сосове и го съхранявайте затворено в хладилника или го консумирайте веднага.

Още: Пикантна разядка с кисели краставички: Неустоим вкус за всяка трапеза

Сервирайте с месни ястия, като пилешко или червено месо. Добър начин да се насладите на този сос би бил да го намажете върху препечен хляб. Може да го добавяте и към различни салати под формата на сос.

Съхранявайте го затворено в хладилник, не повече от седмица.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес