Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-лесната рецепта за яйца по панагюрски, от които да си оближете пръстите

07 март 2022, 11:36 часа
Реклама

Яйцата по панагюрски могат да се превърнат в кулинарен шедьовър, стига да знаете как правилно да приготвите това ястие. Както и сами можете да се досетите, има си тънкости и специфики, с които е редно да се съобразите, ако искате накрая вкусът да ви завладее.

Именно за тях ще ви разкажем в днешната статия. Вземете лист и химикал, защото тази рецепта заслужава да бъде част от вашия рецептурник.

Как да си приготвите най-вкусните яйца по панагюрски?

Продукти, които са ви нужни:

• Яйца – 8 броя;

• Кисело мляко – 400 грама;

• Краве масло – 20 грама;

• Сирене – 200 грама;

• Червен пипер;

• Чесън.

Начин на приготвяне:

Сиренето се натрошава на ситно и се смесва с киселото мляко. Чесънът се почиства, пресова и добавя към киселото мляко. Тази смес се разпределя в четири чинии, тъй като продуктите са подходящи за 4 порции.

Никога не комбинирайте яйцата с ТЕЗИ храни

Пригответе си тенджера, в която да изсипете вода и да я оставите на котлона да заври. След като течността заври, се добавя сол и 1 чаена лъжица оцет. След това се чупят яйцата и ги оставяте да се готвят за няколко минути. Ако искате да са с по-твърд жълтък, гответе ги около 5-6 минути.

Когато са готови, извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги сервирайте в чиниите при киселото мляко, сиренето и чесъна.

Вземете малка касерола и в нея разтопете маслото и добавете червения пипер да се запържи за няколко секунди.

Внимавайте подправката да не загори, защото ще придаде горчив вкус на ястието. Като за финал може да поръсите с нарязан на ситно копър.

Тези яйца се получават истински вкусни. Задължително си ги пригответе!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес