Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен шоколадов десерт, готов за 15 минути

09 септември 2024, 10:27 часа

Шоколадовият крем е с уникален десерт, лек и наситен едновременно. Толкова е вкусно, че е трудно да му устоим. Предлагаме ви една бърза и лесна рецепта за приготвяне на шоколадов крем у дома, фантастичен начин да поглезите себе си и любимите си хора.

Още: Бисквитки без яйца и масло: Меки отвътре и хрупкави отвън

Необходими съставки:

  • 5 чаши мляко
  • 1 яйце
  • 3 пълни супени лъжици нишесте
  • 100 гр. шоколад
  • 1 чаша захар
  • 1 супена лъжица какао

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето в малка купа, след това сложете млякото, захарта, какаото и нишестето в тенджера. Добавя се разбитото яйце и се слага на среден огън. Бъркайте с дървена лъжица непрекъснато, докато се получи кремообразна смес, около 10 минути.

В този момент добавете шоколада, който сте разтопили по-рано и разбъркайте добре за няколко минути, докато сместа стане еднородна и придобие формата на крем. След това изсипете крема в съответните чаши и го оставете да изстине на стайна температура. След като изстине го преместете в хладилника за няколко часа и след това можете да го консумирате.

Ако предпочитате, можете да ги сервирате с други допълнителни продукти, като бисквити, натрошени ядки или лешници и бадеми. Можете също да комбинирате шоколадов крем при приготвянето на различни десертни рецепти, като торта, която след като я приготвите с малко захар, можете да я покриете с шоколадов крем.

Още: Райско тирамису: Бърза и ароматна рецепта без кафе и яйца

Но за много специален вкус идеалната комбинация би била да сервирате шоколадов крем с портокалови кори, разделени на малки парченца. Ако обичате миризмата на портокали, можете да добавите парченца портокалова кора по време на приготвянето на крема, докато го разбърквате в тенджерата.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес