Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите рецепти за вегани и вегетарианци?

06 юли 2023, 10:37 часа

В днешно време все повече хора възприемат вегански или вегетариански начин на живот. Независимо дали става въпрос за етични, здравословни или екологични причини, няма спор, че диетите на растителна основа стават все по-популярни. Измислянето какво да сготвите обаче може да бъде трудна задача, особено ако практикувате този вид хранене от скоро. Ето защо сме съставили списък с най-добрите рецепти за вегани и вегетарианци, за да ви помогнем да започнете. Вижте ги: 

Супа от леща

Супата от леща е класическо вегетарианско ястие, което е лесно за приготвяне и невероятно засищащо. Освен това е чудесен източник на протеини и фибри. Можете да добавите каквито зеленчуци харесвате към тази рецепта, като моркови, целина и картофи. Просто сварете лещата със зеленчуците в зеленчуков бульон и подправете с билки и подправки като кимион, кориандър и мащерка. 

Рецепта за лека веганска вечеря

Къри от нахут

Кърито от нахут е друго вкусно и засищащо веганско ястие, идеално за любителите на по-пикантните храни. Можете да използвате консервиран нахут за удобство и да добавите домати, лук и подправки като куркума, кимион и гарам масала. Сервирайте го с ориз или хляб наан, за да бъде по-засищащо. 

Веган овчарски пай

Ако търсите вкусна позната рецепта за храна, веганският овчарски пай е чудесен вариант. Вместо месо, използвайте леща или гъби за основа, а отгоре намажете с картофено пюре. Можете също така да добавите зеленчуци като моркови, грах и царевица. 

Да станеш веган или вегетарианец не трябва да е трудно и има много вкусни рецепти, които да опиташ. Това са само няколко примера за най-добрите вегански и вегетариански рецепти, за да започнете. Експериментирайте с различни съставки и подправки и не се страхувайте да бъдете креативни в кухнята. 

 

 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес