Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как замразените калмари на тиган да станат толкова меки, че да се топят в устата

30 юли 2024, 23:30 часа

Калмарите са деликатес, който може да бъде приготвен по различни начини. Когато се приготвят правилно, те стават изключително меки и вкусни, като буквално се топят в устата. В тази статия ще разгледаме как да постигнем този резултат със замразени калмари.

Подготовка на калмарите

Първата стъпка към перфектните пържени калмари е правилната им подготовка. Замразените калмари трябва да се оставят да се размразят на стайна температура. След като са напълно размразени, те трябва да бъдат добре подсушени с кухненска хартия, за да се премахне излишната влага. Това е важно, тъй като влагата може да попречи на доброто изпичане и да направи калмарите жилави.

Как се приготвят най-хрупкавите калмари по гръцки?

Овкусяване и мариноване

След като калмарите са подсушени, те се овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок. Лимоновият сок не само добавя свежест на вкуса, но също така помага за омекотяване на месото. Калмарите се оставят да престоят в хладилник за около 20 минути, за да поемат добре подправките и да се мариноват.

готвене, тиган

Овалване в брашно

След мариноването, калмарите се овалват в брашно. Това им придава хрупкава коричка при пържене и също така помага за задържане на влагата вътре в месото, което допринася за тяхната мекота.

Пържени калмари по най-лесния начин

Пържене на калмарите

Ключов момент при приготвянето на калмарите е пърженето. Те се пържат в загрята мазнина на силна температура. Важно е мазнината да е добре загрята, за да се постигне желаната хрупкавост без да се препържват. Калмарите трябва да се пържат за кратко време, само докато станат златисти.

Отцеждане и сервиране

След като калмарите са готови, те се изваждат от тигана и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Това помага да се запазят хрупкави и вкусни.

Следвайки тези стъпки, можете да приготвите калмари, които са толкова меки, че буквално се топят в устата. Подготовката, овкусяването и правилното пържене са ключовите моменти за постигане на перфектния резултат.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес