Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето с каква марината овкусяват свинското бон филе в скъпите ресторанти

15 септември 2024, 08:41 часа

Дойде моментът да споделим една рецепта, пазена в тайна дълго време. Всяка домакиня трябва да знае как да приготвя перфектната марината за свинско месо. Благодарение на нея ястията ще са впечатляващо вкусни и всички у дома ще са повече от доволни и щастливи.

Как се приготвя най-вкусното свинско бон филе?

Ето какви продукти са ви нужни за тази рецепта:

Още: Как се приготвя марината за кисели краставички

600 г свинско бонфиле

1 лимон

2 скилидки чесън

3 с.л. горчица

Още: Как се приготвят студено мариновани люти чушки

1 с.л. зехтин

1 с.л. мед

1 стрък розмарин

2 ч.л. риган

Още: Чудни ребърца: Тайната е в маринатата

Сол

Начин на приготвяне:

Започнете с почистването на свинското бон филе. След това преминете към кората на лимона, настържете я на ситно ренде. Сокът на цитруса е другата съставка от маринатата.

В купата при останалите продукти се добавя мед, чесън, зехтин, горчица, розмарин, риган и сол. Всичко това се бърка много старателно, така че да се получи хомогенна смес. Не забравяйте обаче да отделите две лъжици от готовата марината.

Месото се покрива старателно с маринатата и се оставя за една нощ в хладилника, за да може да поеме всички вкусове и аромати. На следващия ден се изпича. Когато е сготвено, се маже със заделените две лъжици от маринатата.

Задължително си запишете тази рецепта, няма да съжалявате. Крайният резултат е божествено вкусно и невероятно сочно свинско месо, което буквално се топи в устата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес