Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 свежи идеи за картофена салата, които да сервирате през цялата година

08 юли 2024, 10:15 часа

Картофената салата е идеалното гарнитура, биха казали някои. Лесна е за приготвяне предварително, пълна с вкусни съставки и се съчетава добре с почти всякакви меса, пилешко или риба. Предлагаме ви лесни рецепти за картофена салата, които предизвикват въпроса: „Защо никога не сме правили картофената салата по този начин?“

Още: Презрял или недостатъчно узрял банан: Кога трябва да го консумираме

Разбира се, има класическата картофена салата, както и тази с майонеза, но ние представяме варианти, направени с BBQ сос, остър винегрет, пикантна горчица, кимчи и дори рибен сос. Независимо дали планирате парти на открито, имате нужда от ястие , което да е готово предварително за събиране или просто ви се хапва картофена салата, пригответе една от тези лесни рецепти.

Картофена салата с печен картоф

Това е една картофена салата, която се яде като основно ястие. Червените картофи се смесват с традиционен дресинг от майонеза и заквасена сметана, овкусена с лук, див лук и чесън на прах. Добавете малко бекон и завършете с още бекон и настъргано сирене. Това ястие няма да остане дълго на масата, така че вземете си порция, когато можете!

Картофена салата с BBQ сос

Кой каза, че BBQ сосът е само за пиле и стек? Помислете: има ли по-добра комбинация от картофи, BBQ сос и бекон? Тази рецепта за картофена салата също използва едрозърнеста горчица за лек пикантен вкус и зелен лук за свежест.

Картофена салата, вдъхновена от Нисоаз

Направете любимата гарнитура с южнофренски привкус, комбинирайки картофена салата и салата Нисоаз. Тук, картофите се пекат и след това се смесват с дресинг от горчица и копър, бланширан зелен фасул, маслини, домати и слънчеви твърдо сварени яйца.

Картофена салата с кимчи

Добавете малко пикантност към вашата картофена салата с този остър, умами вариант на класическата салата. Дресингът се прави с майонеза, гочуджанг (корейска чили паста), чили-чеснов сос и лимонов сок. Сварените картофи и дресингът се комбинират с пикантно кимчи и се завършват със зелен лук и сусамови семена. Това е неочаквана гарнитура, която ще изчезне бързо.

Картофена салата с чесън и билки

Ако търсите по-лека картофена салата, не се чудете повече. За разлика от традиционните рецепти, тази чеснова версия използва остър оцет, пикантна горчица и прясно нарязан магданоз и босилек. Извадете голяма сервизна купа и представете тази прекрасна осемпорционна билкова картофена салата на следващото ви събиране.

Картофена салата с билки

Всеки арсенал от картофени салати се нуждае от поне две основни рецепти: една кремообразна (с майонеза) и една кисела. Тази рецепта за картофена салата е последната. Това е вкусна горчива, оцетна салата, която добавя купчини пресни билки - магданоз, естрагон, див лук или каквото имате - плюс зелен лук и зехтин.

Кремообразна картофена салата с бекон

Името казва всичко: тази рецепта за картофена салата включва картофи с майонеза, заквасена сметана, оцет, целина и всички пресни билки. О, и освен бекона, най-доброто е, че отнема само 30 минути за приготвяне.

Картофена салата със сусам и джинджифил

Тази рецепта без майонеза придава азиатски привкус на картофите с дресинг, който включва рибен сос, соев сос, прясно нарязан джинджифил и свеж лимон. Червени малки нови картофи с кора, нарязано червено зеле и зелен лук придават жив цвят. Добавете азиатски чили-чеснов сос, ако искате студена картофена салата с малко пикантност.

Още: Салата "Цезар" като от изискан ресторант: Ето я тайната съставка

Немска салата с цвекло и картофи

Немската картофена салата е безспорно вкусна, но добавянето на перфектно сварено цвекло я прави ястие, за което да разкажете на всички. Винегретът от ябълков оцет и горчица добавя перфектното количество киселинност, а хрупкавият бекон придава текстура на всяка хапка. Тази картофена салата без майонеза е питателна, вкусна и перфектна за сервиране с пилешко, наденица или риба.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес