Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 трика за по-здравословна пица

11 юли 2024, 14:22 часа

Пицата е сред любимите храни както на децата, така и на възрастните. Ако и вие предпочитате да я похапвате редовно, разберете как да си я приготвяте по-здравословно, така че освен вкусна, да е и полезна.

Как да направим пицата по-здравословна?

Не добавяйте месо

Още: Не сте яли по-вкусна пица БЕЗ брашно

Ако целта ви е да намалите приема на сол, както и вредните мазнини, не добавяйте колбаси или друг вид преработено месо. Така вашата пица ще е по-здравословна и също толкова вкусна.

Добавете повече и по-разнообразни зеленчуци

Още един вариант за трансформиране на пицата в по-здравословна храна. Добра идея е да комбинирате няколко вида зеленчуци. Включете чушка, лук, гъби, домати, царевица или друг любим зеленчук.

Здравословен блат

Още: Когато сме в Рим - какво да ядем като истински римляни

Да, здравословният блат несъмнено ще понижи приема на калории. За предпочитане е да заложите на блат от киноа – лесно, бързо и вкусно.

Подберете подходящ кашкавал

Когато приготвяте домашна пица, трябва да внимавате при избора на кашкавал или сирене. Изберете такива, които са по-леки. Едва ли искате вашата пица да е твърде мазна. Можете да нарежете и кръгчета моцарела. Да не забравяме, че тя е сред основните съставки на пицата.

Пълнозърнесто брашно

Още: Търговска верига получи солена глоба заради цената на замразена пица

Добрата новина е, че се предлагат наистина разнообразни видове пълнозърнесто брашно. Можете да експериментирате и да приготвите блата за пица от предпочитан вид. Така пицата ще е богата на витамини от група В, желязо и магнезий. Освен това пълнозърнестото брашно включва голямо количество фибри, полезни за храносмилателната система.

Блат от карфиол

Той е за хора, които не се притесняват да експериментират и да бъдат авантюристи в кухнята. Ще се изненадате колко вкусна може да бъде вашата пица, ако замените традиционното тесто с карфиол. Да не забравяме да споменем, че този зеленчук е с ниско съдържание на въглехидрати.

Експериментирайте смело и сме сигурни, че ще успеете да изненадате не само себе си, но и всички, на които приготвяте вкусна храна.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес