Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Togetherness Forever: 10 пътя към заедност и деразцепване

01 август 2024, 07:45 часа • 5024 прочитания

Болната тема на България през последните години е, че числеността ни намалява, а сме все по-разделени. Едно време беше лесно - червени на сини за политиката и футбола. Добруджа и бял - за хляба.

Но сега се цепим, отлюспваме и делим на всякакво ниво. Доскорошни съратници, по-близки от бащи и синове, идеологически съмишленици - навсякъде раздори, препирни, заплахи.

Ето няколко бързи рецепти за заедност в конкретни сюжети:

***

1. ДПС да завърши цикъла си. Всичко започна с преименуване и трябва да завърши с преименуване. Затова най-простият начин за сплотяване на колектива е, ако Делян Пеевски стане Доган Пеевски, а Ахмед Доган стане Ахмед Делян. Заедност! ОЩЕ: Планът на Доган за Пеевски: След операция "Феномен" идва КОЙ

2. Не стана ясно как и защо внезапно във "Величие" се обвиниха в пирамиджаджийство, схемаджийство и тъпота. Но за да го преодолеят и да хапнат фъстъчки и след следващите избори, може да създадат криптовалута. Левкойн. Така ще присъединят и ИТН, и "Възраждане" за широка коалиция на българуването: Големият проблем на "Исторически парк": Разказват "опарени инвеститори"

3. До редакционното приключване на това изречение и ПП-ДБ не демонстрират заедност, затова ще се наложи да бъдат насочени към заедност. Тука ситуацията е проста - да се хванем на бас, че не могат да арестуват пак Бойко Борисов. Това ще ги държи поне още една сглобка време.

4. Полицията и "Делта гард". Уж правоохраняват, уж едни и същи хора, но очевидно се срамуват едни от другиго. Затова апелът тук е да се спре с носенето на електрикави жилетки. Нито с надпис КАТ, нито с надпис "Делта гард". Само черни фанелки, блузи и страшни татуировки с черепи за всяване на респект: Ако можеше пожар да се спре с частни гардове от "Делта гард", сигурно щяха да са го спрели (ВИДЕО)

5. Нека обърнем внимание и на международното положение. С Русия заедността е нужна, защото с Китай стават прекалено силни. Трябва да приемем Путин в НАТО. Хем да наложи вето на Украйна да се присъедини към Алианса, хем да кажем на Си Дзинпин, че ще го дръннем внезапно от Хабаровск, ако продължава да ни залива с евтини джунджурии от Temu.

6. Джо Байдън и Доналд Тръмп не се харесват помежду си, а американците имат за задача да определят кой от двамата е по-малко неадекватен на поста "лидер на свободния свят". Това тотално може да се избегне, ако се изградят два декора на Овалния офис и на двамата се каже, че са победили, където да управляват в някаква симулация. А президент на САЩ да стане онова момиче, дето вика "Хак Туа" и беше единственото позитивно нещо в международния Интернет за тази година.

7. Корнелия Нинова да влезе в тиктока на Мая Манолова и Ваня Григорова. Може да не обединят лявото около себе си, но това ще е прекрасно токшоу, в което три силни жени обсъждат различни аспекти от живота и окриляват всички да бъдат силни и еманципирани.

8. Виктор Орбан се оказа миротворител №1 на месеца със совалки до Путин и Китай. Може ли обаче унгарският вожд да сдобри Панайот Панайотов и Кичка Бодурова? Дано агент Николай му подскаже, че по света има далеч по-важни конфликти.

9. Ивицата Газа има нужда от заедност и очевидно Палестина и Израел не могат да се справят. Затова може териториите да се разпределят с викторинно шоу, подобно на Последния печели. Всеки правилен отговор носи 5 квадратни метра. Състезанието обаче показва човешките качества на участниците и те откриват, че не е важна победата, а заедността, познанията и доброто настроение. Мир.

10. Да се върне оная тъпотия за "висящото кафе", дето в зората на соцмрежите хората шерваха в захлас, вярвайки в добрината на хората. После се оказа, че никой не предплаща кафета в ресторантите, така че да бъдат дарени на бедни хора, но беше последният път, когато се чувствахме масово добре в Интернет и не се дърляхме.

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес