Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Определихме се!

16 септември 2024, 13:44 часа • 840 прочитания

Последният месец държавата трещи по шевовете и се разкъсва по координатите в света на ДПС. Светът на правата и свободите се оказа толкова голям, че цялата ни красива и плодородна страна е въвлечена в гражданската война на ДПС.

Един месец вестникът ни спря да излиза и се бяхме снишили от страх, докато разберем кой ще надделее, ще се взема ли курс на въоръжена борба и въобще се озъртахме да видим кой как ще се определи.

Вестникът ни по принцип не излиза през август месец и почивката ни беше планирана, но това е само оправдание.

В действителност най-много треперехме и чакахме да видим към кого ще се определи Валерия Велева - доайен в ДПС-журналистиката, минала през огън и лед, и през какви ли не амплитуди в отношенията си с Доган и Пеевски.

Нейното решение се чакаше от цялото прогресивно човечество - след като заедността в ДПС е взривена, към кого ще се определи Валерия В?

И още няколко емблематични фигури следяхме със затаен дъх по тоя въпрос, особено Бойко Борисов ни беше интересен накъде ще клюмне като нежно кокиче - към Доган или към Пеевски?

Но най-важно ни беше решението на Мадам В, както неджентълменски я нарече самият Доган преди години. Дали колежката Велева си спомни грозния прякор, даден от Доган, дали прагматични съображения надделяха, не знаем, то си е нейна работа, но най-сетне и тя се определи.

Тя се определи, както и ние сме се определили отдавна. Ние от ПРАС-ПРЕС подкрепяме Шиши и Новото начало, подкрепяме прагматичния подход в политиката и откровената свинщина - като контрапункт на квазифилософските брътвежи и претенциозна словесна мъгла на Доган. Точно в тази мъгла Доган зачена и роди чудовищното създание, което сега се опита да го изяде като биокраставица.

Изяждането не се осъществи, но наръфаната секта на Доган днес вече има всички оперативни предпоставки да се радикализира и фанатизира.

Става по-интересно даже от 90-те!

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес