Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълни зали и силна подкрепа за ПП-ДБ в цялата страна – има мнозинство за нормална европейска България*

05 юни 2024, 12:06 часа
Реклама

Над 20 000 души от над 30 точки в страната и чужбина се включиха в откритите разговори с лидерите на коалицията

България за пореден път е на кръстопът – да продължи ли пътя си към европейската икономика с европейски доходи, или да се върне назад към постната пица и институциите-бухалки срещу гражданите и бизнеса. За да се превърнем в една нормална европейска държава е необходимо мнозинство. Мнозинство от гласуващи хора, които искат да живеят добре.

Над 20 хиляди симпатизанти от на 30 точки в страната и чужбина се включиха в открити разговори с лидерите и знаковите лица на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ вече повече от месец.

Всички социологически изследвания показват, че сред българите има огромно мнозинство за промяна.

Ако това мнозинство излезе и гласува за ПП-ДБ на 9 юни, и ни даде ясен мандат на първа политическа сила, ние ще поемем отговорността, както сме правили досега, и ще намерим начин нашите политики да се случат - така че България да продължи по пътя си като нормална европейска държава. Това е категоричното послание на лидерите на ПП-ДБ към българите в страната и в чужбина. 

Коалицията отговори на многобройните въпроси на гражданите, включително за свършената работа от кабинета „Денков“ само за 10 месеца.

А какво свършиха ПП-ДБ за 10 месеца?

„За 10 месеца свършихме повече, отколкото ГЕРБ за 12 години управление. Свършихме повече, отколкото можеше да се очаква в тази трудна ситуация. Намалихме неравенствата, подобрихме средата на живот чрез инфраструктурата. Напреднахме в здравните грижи, безплатните лекарства, насочихме много повече средства към здравеопазването, образованието, културата, земеделието, отбраната. А стотиците проекти с общините са нов етап в развитието на регионите“, обясни акад. Денков на симпатизантите по време на откритите разговори. Той подчерта, че приоритети на ПП-ДБ, освен борбата с корупцията по високите етажи и провеждане на честни конкурси, са здравеопазването, образованието, социалната политика в подкрепа на младите семейства, влизането на България в сухопътния Шенген и др. Доскорошният премиер е водач на листата на ПП-ДБ в Шумен и Бургас.

Как ще се случи Промяната в България?

Високата избирателна активност е отговорът, който ще даде решение за промяна на модела, по който парите отиват обратно при хората – категорични са лидерите на ПП-ДБ.

„За да се случи промяната, не трябва да се залъгваме с еднократни действия. 80% от българите не харесват системата, в която живеят и трябва да я променим. 30 години ни се обяснява, че държавата е бедна и пенсиите трябва да са ниски, или че няма пари за общините, нито за добро здравеопазване и образование. Е, случи се. Хората искат европейската система на управление, в която парите отиват при тях“, каза Асен Василев, който е водач на листите на ПП-ДБ в Хасково и в Пловдив.

Той посочи, че ако по време на управлението на ГЕРБ е властвал латиноамериканският модел, при който: "малко на брой хора са взимали основните пари, а всички останали са били бедни, то през последните 3 години парите достигат до хората». Василев се обяви за намаляване на неравенството, подчертавайки, че Промяната е показала в последните 3 години как българските доходи могат да настигат европейските три пъти по-бързо. „Ако запазим този темп, след 10 години можем да сме на средноевропейски доходи. Когато парите от данъци стигат до хората, общините и фирмите, икономиката върви нагоре, а нивата на дълга към брутния вътрешен продукт спадат. Старият модел, който ни накара по неравенство да сме между Боливия, Камерун и Централноафриканската република, да имаме един милион души под линията на бедност, с бухалките към фирмите, които не слушат и с постната пица за целия български народ, няма как да го допуснем и да бъдем част от него.“

Накъде отива България?

Перспективата пред България е една – да се довършат реформите, за да се даде спокойствие на хората и бизнеса, без да се правят компромиси с принципите – категорични са лидерите. И докато опонентите си мислеха, че надделяват тактически своите некоалиционни партньори, скритата власт изпусна стратегическата промяна в България.

„Промяната в съзнанието на хората е повратната точка, от която няма връщане назад. Българите си промениха очакванията и мисленето. Само допреди две 2.5 г. България беше малка и бедна страна в главите на хората, а сега България е голяма и богата страна, ако няма корупция и кражби. България беше много крадена, а не бедна“, обясни Кирил Петков и допълни, че за да живеем в нормална европейска държава, на 9 юни трябва мнозинство от българи, които да гласуват. Съпредседателят на ПП е водач на листите на ПП-ДБ в Перник и 23 МИР София.

Петков обясни, че държавата в лицето на Министерски съвет, Народно събрание и Парламента е единствената демократична ос. Останалите четири са скритата власт, от която зависи животът на българите: Службите, регулаторите, съдебната власт и медиите.

Координацията между служби, регулатори, съдебна власт и някои медии правят така, че демокрацията да бъде нищожна. Нашата цел е тези структури да работят отново за хората. А каква е ситуацията в момента? Примерно, в службите има едни хора от 30 г., които определят голяма част от дневния ред на обществото, без никой да е гласувал за тях. В регулаторите виждаме как КЕВР вдига цените на тока, парното, газа. Новините, които гледаме, показват дали СЕМ работи. КФН – всички финансови институции, извън банките, се определят от този регулатор. През КЗК минава публичният ресурс и майката на един депутат от ГЕРБ решава всяка обществена поръчка. Гласували ли сме за тази жена? Аз не съм“, категоричен е Петков.

„Ако българите не излязат да гласуват, печели само Пеевски. Изчислихме, че ако избирателната активност у нас е колкото в Германия, ДПС ще вкарат само 18 депутата. Сделката между Борисов и Пеевски е следната: Пеевски държи перманентната власт, а Борисов му гарантира достатъчно гласове в парламента, за да няма реални реформи. А хората искат европейска система на управление. А за да се случи – трябва да гласуват на 9 юни!“

*Публикацията е съгласно договор, сключен между ПП "Продължаваме промяната" и "Уебграунд Груп" АД за Парламентарни избори 2024 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес