Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова за ГЕРБ и ДПС: Само с демонстрации няма да стане (ВИДЕО)

16 ноември 2023, 16:07 часа • 1625 прочитания

Само с демонстрации няма да стане. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента по адрес на ГЕРБ и ДПС. 

Думите й дойдоха след като двете формации напуснаха пленарна зала, от което опозицията се възползва, поиска прегласуване на вота на недоверие, провали кворума, поради което гласуването за съдбата на кабинета остана за утре.

Дават им шанс

"Не се регистрираме, защото това означава, че утре ще има второ гласуване.  Даваме шанс на ГЕРБ и ДПС да влязат в зала и народът да разбере ясно позицията им. С това излизане те спасяват кабинета", смята Нинова. ОЩЕ: Хаос с втория вот на недоверие. Кабинетът оцеля засега, но без подкрепата на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

Какво са постигнали ГЕРБ и ДПС?

"С това, което направиха - ГЕРБ и ДПС постигнаха две цели. Първата спасиха кабинета, втората показаха, че извиват ръцете на партньорите си ПП-ДБ. По конкретния казус: "Или ни давате "Лукойл", или си отивате". Това, което днес се случи, е потвърждение на думите ни от началото на тази сглобка. Те се събраха единствено за интереси, пари, порции за властта. Конкретно днес ги препъна спорът им кой да застане във входа и изхода на енергетиката, кой да овладее паричните потоци там, кой да сложи ръка на "Лукойл", заяви Нинова. ОЩЕ: Пеевски: Надявам се колегите от ПП-ДБ тази вечер да прочетат знаците (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес