Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Касимова-Моасе: Живяла съм всяка година дори повече от 6 месеца в България

13 октомври 2021, 15:40 часа
Реклама

Мария Касимова-Моасе не живее в България от 6 години и този факт не ѝ дава право да се кандидатира за поста на вицепрезидент на Р България, твърдят от ВМРО. По-рано днес ВМРО внесе жалба до Върховния административен съд (ВАС) с настояване да отмени решението на ЦИК за регистрация на кандидатпрезидентската двойка Лозан Панов- Мария Касимова- Моасе.

Реклама

Ето какво отговори на това Мария Касимова-Моасе пред Клуб Z:

"През всичките тези години съм живяла дори повече от шест месеца всяка година в България, така че тези нападки са безпочвени. Съпругът ми Стефан имаше бизнес в чужбина, занимаваше се с отдаване на къща под наем в туристическия сезон и редовно пътувах, за да го виждам и да му помагам. Първо в Менорка, после във Франция. Но работата и децата ми бяха в България, така че не съм напускала трайно страната.

Малката ми дъщеря беше на 15 години, учеше в Американския колеж, грижех се за нея, присъствала съм дори на всяко тържество. Голямата бе вече на 21. Всеки месец преподавах своите курсове по етикет в България, плащала съм си данъците в България, така че няма как да бъда обвинена, че не съм била достатъчно дълго време в страната".

Най-дългият период, в който семейството не е успяло да се прибере в България е бил в началото на пандемията - два месеца.

"Но от 18 октомври миналата година и Стефан се върна в България заради мен, така че сме и двамата постоянно тук", категорична бе тя. Да ме обвиняват, че съм живяла другаде постоянно, защото така са прочели в мой текст, е все едно да ме обвиняват, че и "Шато Лакрот" е мой и аз съм главната героиня от книгата ми.

Крайно време да свикнем с това, че сме свободни, че сме в Европейския съюз и можем да пътуваме свободно, да работим, да живеем, да се движим между държавите-членки напълно свободно и без ограничения".

 

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес