Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър

21 юни 2024, 15:36 часа

Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър. Това написа съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в социалната мрежа "Фейсбук".

Реклама

Законодателната инициатива на ПП-ДБ

Повод за написаното е внесения днес от формацията му законопроект, свързан със защитата на лицата, подаващи сигнали срещу корупция и злоупотреби. 

"Борисов оплаква загубените милиарди от Плана за възстановяване и устойчивост. Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби", отчита Петков. ОЩЕ: Борисов е натъжен заради кокошкарските истории в парламента (ВИДЕО)

Спорът им с ГЕРБ

Той обръща внимание, че ГЕРБ са искали да бъде написан така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021г. "Но така не само не минава пред Европейската комисия, а най-важното - не работи за българските граждани! Затова днес внесохме работещ законопроект, който да е справедлив и да няма “изключения”, коментира Петков. 

Петков изтъкна още, че Борисов не е искал този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление. "Защо ли???", попита още той. ОЩЕ: След срещата с ДПС: ГЕРБ заговори за 4-годишно управление и борба с корупцията

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес