Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Караянчева с тежки думи към Янев: Извини се!

02 септември 2021, 22:24 часа
Реклама

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева написа остър пост срещу служебния премиер Стефан Янев. "Вие, които отричахте вируса, докато аз и мои приятели и колеги вървяхме разбити от мъка след затворените ковчези на нашите близки.", заяви Караянчева. Повод за това станаха думите на премиера, че хипократовата клетва изисква готовност за саможертва. Ето какво написа бившият председател на НС: 

"Когато бездушието, самодостъчността и арогантността вземат връх, очакваме менторът на това правителство да вземе отношение и да ги свали на земята.

Нямате право да обиждате хората, които забравиха своите, за да спасяват нашите близки. Хората,които понесоха година и повече несгодите на времето и неизвесността на епидемията, докато дежуряха в болниците по 24 часа. Хората, които скочиха в битката с вируса без уговорки и пазърлъци. Загинаха цели семейства лекари. Какво ще кажете на техните деца? Вие, които поругахте и изгонихте светила, които в другите държави биха обявили за герои.

Вие, които отричахте вируса, докато аз и мои приятели и колеги вървяхме разбити от мъка след затворените ковчези на нашите близки. Вие, които до тази пролет говорехте с недомлъвки за “опасностите” от ваксините. Вие не заслужавате българските лекари! Извинете се!"

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес