Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат-депутат е в основата на схема за фалшиви зелени сертификати

07 ноември 2021, 10:26 часа
Реклама

"Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, която разкри екип на NOVA, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му". Това заяви в студиото на "Събуди се" главен комисар Директорът на дирекция „Национална полиция“ Станимир Станев.

Той обясни, че не може да каже от коя партия е кандидатът за народен представител, като медиите "много лесно може да го проверят това". Няма как да коментирам данни от досъдебното производство, уточни Станимир Станев и добави, че има 10 случая за купуване на зелени сертификати. По тях са образувани досъдебни производства, работи се и по две преписки. 

Има повдигнато обвинение срещу общопратикуващ лекар, издавал фалшиви зелени сертификати. Фалшивите сертификати се установяват само със законовите средства за това. 

По отношение на казуса с 228-те машини, които са доставени в склада за машините за изборите на 14 ноември, Станев коментира, че машините са собственост на "Сиела Норма", те са допълнително доставени от тях, информирани са ЦИК. Тези машини са разделени, не са сертифицирани и няма да бъдат използвани на изборите на 14 ноември, обясни Станев. 

Той увери, че няма как изборите да бъдат опорочени. 

Има сигнали за купуване на гласове, като МВР работи в тази посока. Купуването на гласове варира от 20 до 100 лева, като се предлагат различни услуги - дърва за огрев, опростяване на задължения, вноски по кредити. 

Още: Разкриха мащабна схема за издаване на зелени сертификати

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес