Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво стана на изборите – кандидати за депутати, сред които и "красяща листата", коментират

07 април 2021, 08:27 часа
Реклама

Мисля, че придобихме опит, видяхме нещата отвътре – не е разочарование. Това каза Жени Калканджиева, част от листата на ВМРО за 45-тия парламент в Хасково. Припомняме, че тя беше на последно място в тази листа и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че тя „красяла” листата.

Смятам, че това е наказателен вот за досегашния модел на управление, продължи Калканджиева. А Искрен Пецов, който също беше част от кандидатите на ВМРО, изрази съгласие.

Костадин Георгиев-Коцето Калки, който подкрепи Десислава Иванчева, призна, че нейната листа не е имала шанс да влезе в парламента, но той се включил заради каузи – заради застрояването, хаоса в медицината и някои каузи в културата. "За голямо съжаление тези каузи не се чуват, но с течение на времето хората ще осъзнават, че качеството им на живот зависи от това нещо – здравето, градската среда", каза Георгиев пред Нова телевизия.

"Не можем да наричаме победител партия, която е спечелила вота на "Факултета", коментира Калки. Според него, а и според Калканджиева ГЕРБ е спечелил много гласове от държавната администрация – хора, които зависят от управляващите. За Калканджиева, Пецов и Калки Слави Трифонов е големият победител на изборите. "Едно цяло поколение израстна с неговата физиономия всяка вечер", посочи Пецов.

На въпрос какво ще стане сега с тези изборни резултати, Калканджиева изрази мнение, че ще има скорошни нови избори – защото не се вижда разбирателство. Същото мнение изрази и Искрен Пецов. А Калки смята, че управляващите досега ще опита да състави експертен кабинет. По мнението му, трябвало да се увеличи по някакъв начин мажоритарният вот – трябвало да има промяна в изборната система.

Попитани как може да има управление без ГЕРБ - партия с много натрупан управленски опит, Георгиев заяви, че трябвало да има хора с визия и дълъг опит в дадена област. А Калканджиева посочи, че например има летище в Хасково, което можело да е хъб за Amazon и да има бурно развитие на региона - но трябвало политиците да си подадат ръка. Тя добави и, че хората нямат доверие на сегашния главен прокурор Иван Гешев при въпрос дали трябва да има промяна там.

И Калканджиева, и Пецов казаха, че биха се кандидатирали при следващи избори.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес