Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН и ДПС-Доган се разбраха за подкрепа за третия мандат (ВИДЕО)

31 юли 2024, 16:44 часа • 1073 прочитания

ИТН и ДПС-Доган изглежда се разбраха за подкрепа за третия мандат, стана ясно думите на заместник-председателя на групата на ИТН в парламента Станислав Балабанов пред медиите в парламента след среща с депутатите от движението, която е част от разговорите на партията на Слави Трифонов за търсене на мнозинство с третия мандат. 

"Мнозинството за съставяне на правителство с третия мандат след днешната среща нарасна на 48 души", каза Балабанов, който определи срещата като изключително конструктивна.

"Като първа среща ние сме удовлетворени, но ще изчакаме и следващите срещи, за да видим каква ще е тенденцията", каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров ОЩЕ: "Има такъв народ" взе третия мандат и обеща да разговаря с всички (ВИДЕО)

Съвпадението по приоритети

"В много голяма степен визията и приоритетите, които ни се представиха, съвпадат с вижданията и политиките, които ние имаме предвид и бихме споделили", каза Джевдет Чакъров. 

От групата на "ДПС без Пеевски" е важно да има ясни краткосрочни цели и приоритети. 

Чакъров изброои съдебната реформа, еднакви са вижданията им по националната сигурност, енергетиеката. "По-важното е, че се споделя нашето виждане по отношение на демографската криза в страната", заяви още той. 

От партията на Слави Трифонов смятат, че приоритетите и законопроектите са важни за обществото да се случат веднага.

"Не искаме да слушаме глупости от типа на това, че сега нищо не става. Както виждате други политически народни представители имат пресечни точки и са готови да работят още сега по тези приоритети. Българското общество не трябва да чака месеци наред, за да може партийните сметки на няколко човека да излязат, а напротив. Обръщам се към останалите политически лидери - да има разум и воля да потиснат егото си, да помислят практично и да видят има ли резон. да работим в името на българското общество. Ако няма - тежка ще бъде отговорността на тези, които ще я понесат", коментира Станислав Балабанов Балабанов. ОЩЕ: ДПС - Доган и ИТН си говориха за по-справедливо управление без Пеевски в държавната власт (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес