Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ е дала 200 хил. лева за митинга на 16 ноември, БСП - "няколко десетки лева"

22 ноември 2013, 21:00 часа • 37839 прочитания

200 хиляди лева – толкова е струвал на ГЕРБ митингът в Пловдив от 16 ноември, съобщават от пресцентъра на партията на Бойко Борисов.

Така, след като стана ясно, че ДПС е дала 71 хил. лева (51 хил. лева предплага и още 20 хил. лева след това) за два влака със симпатизанти плюс по 1,80 лева на километър за автобуси, остава неясно единствено колко плати БСП.

Според публикация в „Дневник” партията-столетница е дала 100 хиляди лева само за медийно отразяване – 90 хил. лева за филмиране на митинга, включително с хеликоптер, отделно са пари за транспорт. Лидерът на БСП Сергей Станишев обаче каза, че партията е платила „няколко десетки лева” за медйно отразяване. „Пуснахме два платени репортажа, за да се види от хората какво се случи на 16 ноември. Това са разходите, а разходите за транспорт са на нашите местни структури, които имат собствен бюджет", коментира Станишев, предаде БТА.

Червеният лидер препоръча на журналистите да потърсят данни за „платените средства на протестиращите срещу правителството” и колко пари са дадени на формирования да подклаждат протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес