Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Чадърът се вдигна и реши да стане бухалка, заради Пеевски": Кирил Петков за Вълка и Мавродиев

14 август 2024, 14:10 часа • 1379 прочитания

"Чадърът се вдигна и реши да стане бухалка, заради Пеевски", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента по повод информацията, че Стоян Мавродиев и Румен Гайтански - Вълка са напуснали страната.

Припомняме, че прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи претърсват офисите във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие (ББР).

Защо КПКОНПИ е бездействала?

Кирил Петков напомни, че от ПП-ДБ от години са казвали, че ББР се източва.  

"Какво прави г-н Антон Славчев (бел. ред. временно изпълняващият длъжноста председател на КПКОНПИ) всичките тези години? Какво се случи? Последните три години се говори, давахме цялата информация. Г-н Славчев не правеше абсолютно нищо. Мавродиев и Вълка са избягали от държавата. Защо? Чадърът, който ги закриляше последните години, се вдигна", каза Петков. ОЩЕ: Заради кредит от ББР: Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка

Разчистване на сметки

"Институциите, които трябва да пазят обществения ресурс, се използват за разчистване на сметки. Ние от години призоваваме за разследване именно на тази сделка. Прокуратурата и Антикорупционната комисия не правят нищо от години, докато не дойде моментът да се разчистят сметки", заяви още Божидар Божанов. 

Според него е добре да има разследване, но по думите му явно КПКОНПИ действа по заповед на Пеевски. 

От ПП-ДБ припомниха още, че са събрали над 80 подписа за отстраняването на шефа на КПКОНПИ. ОЩЕ: Борисов: Аз станах кмет, когато се опълчих срещу Вълка (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес