Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Петков и Василев да се дръпнат от първия ред

28 април 2023, 09:41 часа • 7067 прочитания

"Дръпнах се от първия ред, за да дадем шанс да има правителство. Според мен Кирил и Асен трябва да се дръпнат", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

"Ако считаме, ако е вярно това което казвате - Атанасов с всички служби на МВР, - плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване при Кирил Петкков, мисля, че това е абсолютно неприемливо", добави още Борисов и уточни, че ГЕРБ естествено, че ще иска да има хора в кабинета. Попитан, ако от ПП-ДБ не искат да направят този компромис, Борисов коментира: "Като не искат да направят този компромис, ще продължим да работим по програмата, по бюджтеа и ще направим нещо добро за страната". ОЩЕ: ГЕРБ няма да подкрепят кабинет с министри Кирил Петков и Асен Василев

Лидерът на ГЕРБ е разтревожен за бюджета. "Заседавахме от сутринта с колегите, виждаме неправилен подход. Във вчерашния ден от Министерство на финансите разбрахме колко е тежко финансовото състояние на държавата. Опитите да се върне бюджет отново на служебното правителство, считам, че не само не е правилно, а е дори подло, освен това е безотговорно. Тогава президентът с пълно право може да нарече с всички имена от шарлатани до безотговорници. Каквото иска да каже - все ще е прав", каза още Борисов. ОЩЕ: След среща в Министерство на финансите: 3% бюджетен дефицит е планът на ГЕРБ и ПП-ДБ

Той смята, че бюджетът е отговорност, включително и на партиите, които не са в преговорите. "Намаляваха данъците, трябва сега да си понесем отговорност точно тук в парламента, а не да върнем бюджета на финансово министерство и да искаме те да ни го представят с 3% дефицит. Това е опит г-н Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика. Затова ние също имаме вина - ние също сме вдигали ръка и сме гласували за много от глупостите на предишния парламент", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Стана ясно, че до края на деня или утре ще има съгласувана програма между екипите на ГЕРБ и ПП-ДБ. "Като наложим тази програма в бюджета, тя ще ни даде какви разходи и приходи да залагаме", добави той. 

Той бе попитан защо говори за преговори за обща програма, като от ПП-ДБ не говорят за своя такава: "Защо тогава се съвещаваме по цял ден? Значи и ние не сме разбрали".

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес