Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Абсурдно е да има импийчмънт, както и Радев да говори като партиен лидер (ВИДЕО)

31 януари 2024, 09:58 часа • 6786 прочитания

"Абсурдно е да се говори за импийчмънт на човек, пряко избран от народа, както е абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител, да говори като партиен лидер и да не харесва до този момент нищо, което се е случило в България". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос за евентуален импийчмънт.

Той добави, че Радев не харесва нищо друго освен служебните правителства, както и другите не харесват именно служебните кабинети. "Няма да забравя нито Шишков, нито останалите, които направиха мазало в строителството", добави още лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Радев: Няма да коментирам "г-н Магнитски" (ВИДЕО)

Войната между Пеевски и Радев

Борисов коментира размяната на реплики  и обвинения между президента Радев и Делян Пеевски, който нарече президентството "тъмна институция, пълна с кеш“.

"Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. В една правова държава има неща, които се доказват. Има институции, които работят по тях. Има слухове, има внушения, които невинаги се оказват такива, каквито са. Знам доста по конструирането на служебните кабинети, но тук в сглобката имаме колеги, които са участвали във всички тези разговори. Те знаят как са правени служебните правителства. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша", коментира Борисов. 

"Г-н Петков дума не каза за Копринков, дума не каза за Радев, той си знае за службите. Г-н Пеевски пък говори за Копринков и за еди-какво си. Въобще, всеки лидер използва тази ситуация за неговите политически сили", посочи Борисов. 

Той коментира и казаното от Йотова, че президентът е имал покана за участие в сглобката, и отговори на въпрос какво може да прави държавният глава там. "Ами и аз не знам. Защо ме питате мен", добави още Борисов. ОЩЕ: Йотова: Президентът имаше оферта да стане част от сглобката (СНИМКИ)

Некоректно е Радев да прави партия

Борисов е на мнение, че това би било нарушение на Конституцията, както и политически некоректно. "От 20 години всеки, който иска да влезе в новините, трябва да каже нещо срещу Бойко Борисов. Г-жа Нинова вчера излиза да казва нещо и казва: "Борисов се скри. Борисов вчера е имал работа, няма да тича на нарочни пресконференции, за да го видят в новините". Гледал съм се достатъчно през годините", заяви Борисов. Той посочи, че не може да разбере кога Нинова е щастлива с Радев. ОЩЕ: Пеевски нарече Радев "мистър кеш" и го призова за оставка (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат политически назначения в службите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че ПП-ДБ искат политически назначения в службите. "Единственото, което знам е, че се искат политически назначения там. Считам, че това е грешно", смята Борисов. Той обърна внимание, че депутат от ПП-ДБ е станал заместник-председател на ДАНС. 

Борисов не иска която и да е политическа партия еднолично да се меси в работата на независимите служби и регулатори. "Няма договорка за службите. Моят принцип е власт власт възпира", добави още той. ОЩЕ: Петков настоява за смяна на ръководството на ДАНС (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес