Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Илков не вярва да бъде използван и изхвърлен на боклука

28 август 2024, 07:57 часа • 686 прочитания

Вътрешният министър Атанас Илков не вярва да бъде използван и изхвърлен на боклука. Това стана ясно в негово интервю  за бТВ.

"Ще отстоявам основните принципи и отстоявавайки тези принципи не би следвало да има такъв момент. Най-вероятно ще бъда критикуван от определени обществени организации или политически субекти. Тези, които са нарушили закона, винаги са недоволни от това, че някой е установил тези техни закононарушения", смята Илков. ОЩЕ: Новият вътрешен министър: МВР няма да прави избори, справихме се с купения вот

Той коментира и твърденията, че е министър на Пеевски и Борисов. "Аз се приемам като министър на МВР, нямам предложения преди това, което ми е направил министър-председтеля Димитър Главчев. Всичко, което излиза в публичното пространство няма как да го коментирам, защото не отговаря на истината", заяви Илков. 

Ще махне ли чадърите?

Вътрешният министър отговори на ПП-ДБ, които поискаха смяната на 16 областни директори на МВР, които определиха като чадъри.

"Дори и да има промени в ръководстото на министерството и областните дирекции, ще бъде на базата на резултатите, които те са постигнали или не са постигнали. В момента систумата има нужда от спокойствие", отговори Илков. ОЩЕ: ПП-ДБ: Новият вътрешен министър да махне чадърите, ако може (ВИДЕО)

Честните избори 

Вътрешният министър коментира и как МВР ще гарантира честни избори. "Това е процес, който сме изпълнявали и при предходните избори. Всеки един сигнал, всяка една информация, която постъпва, ще бъдат проверявани много детайлно и своевременно докладвана на компетентната прокуратура", увери министърът. ОЩЕ: Радев: На кого принадлежи Атанас Илков ще покажат неговите действия в кампанията (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес