Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асен Василев: Борисов иска да се пенсионира като президент, а Пеевски - да стане премиер

19 май 2024, 19:35 часа
Реклама

"Плановете на Бойко Борисов и Делян Пеевски са първият да се пенсионира като президент, а вторият да стане премиер". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев пред Нова ТВ.

Според него това му е било казано в личен разговор със съпредседателя на ДПС Делян Пеевски в края на предишното управление.

Още: Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

"Изцапахме се, но не изпрахме Борисов и Пеевски"

Василев също така каза, че не било вярно твърдението, че са „изпрали Борисов и Пеевски“, но истината е, че ПП-ДБ са се "изцапали".

"„Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела криво, но го правеше към Европа”, подчерта Асен Василев. По думите му - съвместното управление с партията на Бойко Борисов е било ежедневна битка.

Снимка: БГНЕС

Катастрофата с колата на НСО и Кирил Петков

Според него няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО, в която е бил Кирил Петков и при която загина един човек от друг автомобил. „НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент. За съжаление, вероятно няма да е последният. Катастрофите не подбират партийни цветове, такива неща се случват”, коментира Василев.

Още: Нови данни за катастрофата с Кирил Петков: Кой как шофира? (СНИМКИ)

Извънредно заседание на парламента

Той обясни какво ще се случи на извънредното заседание на парламента във вторник, което инициираха от ПП-ДБ. „Ще вземем решение, което да задължи правителството да увеличи пенсиите с точно толкова, колкото пише в бюджета – с 11%”, посочи бившият финансов министър.

Още: "Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Още: Решено: Увеличават пенсиите с 11% от юли

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес