Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неистово търсене на билети: Oasis добавиха още дати към турнето си

05 септември 2024, 13:29 часа • 669 прочитания

Група Oasis обяви две допълнителни концертни дати на стадион "Уембли" в Лондон за своето турне във Великобритания и Ирландия догодина. Решението е взето поради "феноменалното" търсене от страна на феновете, които отчаяно искат да видят групата на живо за първи път от 15 години насам, съобщава Ройтерс.

Първоначално групата обяви 14 концерта, като първият ще се състои в Кардиф през юли 2025 г., последван от вечери в Манчестър - където групата е създадена през 1991 г., а след това – в Лондон, Единбург и Дъблин. 

Миналата седмица Oasis добави три дати към турнето си с допълнителни концерти в Манчестър, Лондон и Единбург. Сега са добавени още две концертни дати в Лондон, съобщи групата в X.

Още: За 10 часа над 1 милион билета за концертите на Oasis бяха разпродадени

Повече от двойно поскъпване на билетите

През изминалия уикенд фенове чакаха дълги часове на виртуални опашки, за да се сдобият с билети, като междувременно разбраха, че цените са били повишени като част от схемата за "динамично ценообразуване". Те останаха шокирани, че стандартните билети в мрежата на Ticketmaster са се увеличили повече от два пъти - от 148 на 355 британски лири (от 175 на 420 евро), предава БТА.

Групата, чийто дебютен албум "Definitely Maybe" беше издаден преди 30 години, се раздели през 2009 г., когато водещият китарист и основен автор на песни Ноел Галахър заяви, че не може повече да работи с певеца Лиъм след поредица от публични разправии между двамата братя.

Още: Брус Спрингстийн: Не мога да кажа сбогом! Няма да правя прощално турне (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес