Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите плажове, които да посетим, на о. Тасос (ВИДЕО)

31 юли 2024, 16:00 часа • 12802 прочитания

Ако ви предстои почивка на Тасос, но все още не знаете кои места да посетите, днешната статия е специално за вас. Настанете се удобно и вижте кои са най-добрите плажове и локации на остров Тасос, Гърция. ОЩЕ: Пътувате с ферибот? Какви са промените това лято? (ВИДЕО)

1. Алики

Снимка: IStock 

Кристално чисти води, невероятни пейзажи и редица удобства са причините Алики да е един от любимите плажове на туристите. Плажът е разположен в югоизточната част на острова, с древна мраморна кариера разположена на върха на носа.

Брегът е частично каменист, частично пясъчен, а от източната страна има много свободно пространство за плажуване.

Целият регион има огромна археологическа стойност, с две палеохристиянски църкви (базилики) и древните останки от кариерата. Идеално е както за любителите на пешеходния туризъм, така и за гмуркачите с шнорхел, тъй като морското дъно има какво да предложи!

2. Парадайс бийч

Снимка: IStock 

Няма как да пропуснете най-популярния плаж на остров Тасос, а именно Парадайс бийч. Плажът се намира близо до село Кинира и дължи името си на гъстата буйна растителност, светлосините плитчини и пясъчния бряг, които създават усещане за тропически рай.

3. Ла скала

Ла скала се нарежда в класацията на 10-те най-посещавани плажове на остров Тасос и това съвсем не е случайно.

Кристално чисти и тюркоазени води, плажни барове и музика ще ви приветстват на това райско място, а заобикалящата природа и растителност със сигурност ще допринесе за приятните усещания и комфорт.

4. Marble beach

Снимка: IStock 

На около 5 километра от Лименас се намира уникалният Marble beach. Чисти и прозрачни води, гладки мраморни камъчета и зелени хълмове и гори.

Какво повече му трябва на човек, за да се чувства в рая?

Заливът е изолиран, но разполага с плажен бар, шезлонги, чадъри и всичко, което един плажуващ може да си пожелае.

Великолепната красота привлича много туристи, които с нетърпение очакват да се насладят на плитките води.

5. Трипити бийч

В югозападната част на Тасос ще намерите плажа Трипити, който ще ви приветства с дълги участъци от златист пясък и малки камъчета. Въпреки популярността си, плажът предлага достатъчно пространство, за да може всеки посетител да намери своето място за релаксация.

В близост до него има няколко таверни и барове, където можете да се насладите на традиционна гръцка кухня и освежаващи напитки.

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес