Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"100 пъти по-страшно": Потребители се ужасиха от това как всъщност може да е потънал "Титаник" (ВИДЕО)

18 февруари 2024, 07:50 часа • 15049 прочитания

Едва ли има някой, който да не знае за „Титаник“ – луксозен презокеански лайнер, трагично потънал в ранните часове на 15 април 1912 г., след като се ударил в айсберг. Нова симулация на катастрофата обаче предизвика спорове в мрежата.

ОЩЕ: Изследователи създадоха първия 3D модел на потъналия "Титаник" (ВИДЕО)

Един от потребителите на социалните мрежи е създал симулация на това как всъщност може да е изглеждала съдбовната нощ, когато е потънал „Титаник“. Много от гледалите видеото разказват, че тази ситуация плаши много повече от оригинала. 

„Титаник“ се превърна в култов филм, но отразява ли точно как наистина са се случили нещата? Според смущаваща симулация, публикувана онлайн, нещата са били различни от филмовата адаптация, тъй като е много по-ужасяваща, отколкото някой може да си представи. Някои хора обаче твърдят, че и тази симулация не е точна.

Изданието The Mirror отбелязва, че според собственото признание на Джеймс Камерън (режисьор на „Титаник“), той само наполовина е интерпретирал това събитие, независимо че му е помагал екип от инженери и учени, за да го направи възможно най-точно. Потребителят X (Twitter) под псевдонима Science girl обаче показва как всъщност според него е потънал лайнерът.

Симулацията сравнява това, което хората смятат, че е изглеждало потъването на „Титаник“, с това как е изглеждало в действителност. В първата част на видеото небето е осветено и всичко се вижда ясно. Изглежда, че е била звездна нощ, а луната е осветявала небето. Но в ранните часове на 15 април 1912 г., според автора, е настъпил пълен мрак и всичко, което е можело да се види, е била слаба светлина от вътрешността на кораба.

Видеото, монтирано под версия на песента Centuries на Fall Out Boy, изплаши потребителите на социалната мрежа и ги накара да се почувстват много неудобно. Но се намират и такива, които смятат, че всичко не е било така.

ОЩЕ: Джеймс Камерън доказва научно, че Джак не е могъл да оцелее в "Титаник" (ВИДЕО)

„Тази тъмнина, този ужас, тази болка, този страх“, „Уау, в тъмното е 100 пъти по-страшно“, „Не, лунните лъчи, отразяващи се от водата, даваха малко светлина. Определено не е толкова ярко, колкото в първото видео , но не и такава тъмнина като във второто“, „Представете си колко тъмно е било там. Да чуеш как акулите изяждат приятелите ти. Да гадаеш дали ще си следващият, замръзвайки до смърт, и това е достатъчно, за да те побият тръпки“, гласят част от коментарите.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес