Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Москов: Няма да подкрепим връщане на пушенето на закрито

09 януари 2015, 17:14 часа • 31577 прочитания

Категорично няма да подкрепим промяна в закона за тютюнопушенето. Това заяви по време на днешното си посещение в Пловдив здравният министър Петър Москов. По думите му трябва да се проследи процеса, до колко са ефективни сегашните мерки срещу тютюнопушенето и как се отразяват те най-вече върху подрастващите и младите хора.

„Не трябва да търсим по-тежки рестрикции или полицейщина в това отношение, а да се насочим към модерна цялостна кампания сред младите, която да бъде достъпна, ясна и разбираема”, каза още Москов.

По отношение на финансовото състояния на болниците в страната, Москов увери, че няма да има апокалипсис в тях. През тази година всяка болница ще разполага със същите финанси като през 2014 г., което ще им осигури нужната стабилност, информира Дарик радио.

Няма шанс да отпадне забраната за пушене на обществени места. Това показваше анкетата на в. "Сега", проведена преди няколко дни.

Спорният въпрос бе върнат на дневен ред от депутата от БСП Атанас Зафиров, който призова за либерализиране на режима. Предложение за промяна в този дух внесе и "Атака". Групата на Волен Сидеров предлага да се върне старото положение с обособени места за пушачи в заведенията. В подкрепа на туристическия бранш се обявиха и от Патриотичния фронт.

В сряда сутрин темата предизвика сериозен спор между д-р Маша Гавраилова от сдружение "България без дим" и Атанас Димитров от председателят на Браншовата асоциация на ресторантьорите Атанас Димитров. По време на участието си в ефира на Нова телевизия двамата на няколко пъти заплашиха, че ще си тръгнат и не спряха да се прекъсват.


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес