Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравете за болката в костите и ставите

25 юли 2024, 15:05 часа

Болките в ставите и костите оказват силно влияние върху подвижността на човека. Тези болки са причинени от много проблеми и физически наранявания, но могат да отключат и други заболявания като остеоартрит, ревматизъм и др.

Още: Пясъчна терапия срещу ревматизъм: За какво трябва да внимавате

Как да сведем до минимум болките в костите и ставите

В тази статия ще научите как да облекчавате тези болки с изцяло натурални средства.

Физическа дейност

Физическата активност позволява движение на ставите и костите. Чрез него мускулите и костите стават по-здрави и по-малко засегнати от възпаление. Освен това физическата активност спомага за еластичността на ставите и облекчава болката.

Правилно хранене

Експертите препоръчват да се консумират повече храни, богати на омега-3 мастни киселини. Това включва: семена от чиа, ядки, зехтин, плодове и зеленчуци, които също са богати на антиоксиданти. Тези храни ви помагат не само да отслабнете, но и да облекчите болката.

Зехтин

Можете да използвате зехтин за масаж на ставите два пъти на ден. Експертите също така препоръчват да се консумира една и половина супени лъжици зехтин на ден, количество, което има същия ефект като болкоуспокояващо.

Добавки

Освен правилното хранене, специалистите препоръчват консумацията на различни добавки, поддържащи костите, ставите и мускулите. Сред най-добрите добавки експертите посочват: витамин D, калций и магнезий. Тези минерални и витаминни добавки са важни, защото подхранват и укрепват костите и ставите. Освен костите, тези добавки са важни и за много други органи като: мозък, сърце, стомах и черен дроб.

Още: Магнезий или калций: Кое е най-доброто решение за здрави кости

Експертите подчертават важността на медицинската консултация, преди да използвате каквото и да е естествено или допълнително лечение. Лекарят трябва редовно да бъде информиран за всяка промяна в нивото на болката и влиянието й върху подвижността на организма.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес