Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво е полезен мехлем от боров катран

23 юни 2024, 17:00 часа

Ароматът на бор в гората носи чувство за чистота и свежест, но в сърцето на това дърво се крият и много полезни вещества. Един от най-ценните дарове на боровите дървета е боровият катран. Той е основна съставка в мехлеми, които се използват за успокояване на различни кожни заболявания и раздразнения.

Реклама

Какво е боров катран?

Боровият катран се получава чрез дестилация на борови дървета при много висока температура. Резултатът е тъмнозлатиста до черна или тъмнокафява лепкава течност с характерен аромат. Чистият катран, без примеси и сажди, предоставя множество ползи за кожата и се използва широко в козметиката и медицината.

Как се приготвя мехлем от жълт кантарион

Свойства на боровия катран

Катранът притежава редица полезни свойства, които го правят подходящ за различни приложения. Той има противогъбични, противовъзпалителни и антибактериални качества, което го прави ефективен при лечението на кожни раздразнения и заболявания. В допълнение, боровият катран съдържа витамин Е, който е известен със своите ползи за кожата.

крем

Приложение на мехлем от боров катран

Боровият катран се използва в множество мазила и лосиони, предназначени за лечение на кожни заболявания. Мехлемите с боров катран са особено ефективни при проблеми като псориазис, екзема, себорея и дерматит. Те също така помагат за успокояване на скалпа при пърхот и хронични кожни заболявания.

Противогъбични, противовъзпалителни и антибактериални свойства

Поради своите противогъбични, противовъзпалителни и антибактериални свойства, мехлемът от боров катран е изключително популярен в козметичната индустрия. Той помага на кожата да се справи с акне, възпаления, пъпки и други несъвършенства. Мехлемът може също да бъде от помощ при ухапвания, външни инфекции и слънчеви изгаряния.

Този домашен мехлем за разширени вени ще облекчи болката Ви

Помага при кожни проблеми и раздразнения

Мехлемът от боров катран успокоява и облекчава симптомите на различни кожни състояния като псориазис, екзема и дерматит. Той е подходящ и за употреба върху скалпа, където помага при пърхот и хронични раздразнения. Мехлемите с боров катран могат да се използват и при бебета за облекчаване на обривите от памперси.

Мехлемът от боров катран е ценен продукт, който предлага редица ползи за здравето и благосъстоянието на кожата. Със своите естествени противогъбични, противовъзпалителни и антибактериални свойства, той е незаменим помощник при лечението на кожни заболявания и раздразнения. Този дар на природата продължава да бъде високо ценен в козметичната и медицинската индустрия, доказвайки своята ефективност и ползи за кожата.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес