Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въглехидратни храни, подходящи за диета

27 март 2019, 10:27 часа

Всяка жена е спазвала диети,които обикновено са свързани с изключване на въглехидратите от ежедневното меню. Но дали това е полезно за организма?

Да, изключването на сладкишите и тестените изделия ще има зашеметяващ ефект при отслабване, но всички са толкова вредни, когато се опитвате да свалите килограми. Всъщност има някои въглехидратни храни, които съдържат множество полезни вещества и могат дори да ви помогнат да отслабнете.

Ето ги и полезните въглехидратни храни:

1. Киселото мляко - ако го съчетаете с нискокалорична диета, можете да намалите обиколката на талията си. То ще даде на тялото ви протеини и няма да ви лиши от полезните мазнини и естествените захари в състава си. Това е един много полезен хранителен продукт, който може да ви помогне не само да намалите теглото си, но и да изглеждате добре.

2. Ръжени изделия - те ще ви заситят и чрез тях ще можете да държите апетита си под контрол заради фибрите в тях. Ръжените изделия не съдържат никакви мазнини, а имат много високо съдържание на фибри. Ръжените продукти също са перфектни за диетата ви.

3. Сладките картофи - всъщност те дори съдържат по-малко калории от обикновените картофи. Обикновено отказването на сладките хранителни продукти е много трудно, а сладките картофи могат да ги заместят и да заситят желанието ви за сладко.Този тип картофи не съдържат мазнини и ще засилят метаболизма ви. Можете да ги приготвяте по много различни начини и бъдете сигурни, че всеки път ще бъдат много вкусни.

4. Нахут -според учени,хората които консумират нахут преяждат много по-рядко. Освен въглехидрати, той съдържа и много протеини. Освен нахут можете да консумирате боб,леща и фасул. Всички бобови растения са подходящи за диета и здравословен начин на живот.

5. Пуканки - те са любима храна на много голяма част от хората, а добрата новина е, че са полезни и подходящи за диета. Те са естествен антиоксидант и съдържат много малко калории. В същото време могат да ви помогнат да се откажете от всички останали вредни снаксове. Перфектен заместител са. Но внимавайте, по-добре да си ги приготвите сами, от колкото да използвате пакетче за микровълнова, защото в него има много добавени мазнини и сол.

6. Пълнозърнестите закуски - те съдържат изключително малко мазнини, а имат високо съдържание на фибри. Според последни проучвания, ако ги консумирате редовно, ще имате по-малко мастна тъкан. Те са чудесен избор при спазване на хранителен режим.

7. Ечемик - той засища и ще утоли глада ви. Също така засилва метаболизма и обмяната на веществата. Може да бъде добавен в супи и салати. Смлян, той може да бъде използван за направата на здравословни палачинки.

8. Овесена каша - ако искате да извлечете максимума от полезните свойства на овесената каша я запарете с вода. Тя е перфектната закуска, ако спазвате диета за сваляне на килограми.

9. Киноа - тя съдържа изключително много полезни вещества, също като зърнените култури, но в двойни дози. Перфектна е за вашият хранителен режим, защото произвежда по-ниски нива на мастните киселини.

10. Кафяв ориз – може би знаете, че оризът намира своето място в много диети. Ето защо, ако искате да свалите килограми, заложете на кафяв ориз. Той съдържа много фибри, а и всички витамини от група В, необходими на организма ви да бъде здрав и силен.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес