Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са трите най-добри супи за отслабване

11 октомври 2024, 13:47 часа

Отслабването е дълъг и много изтощителен процес. Затова диетолозите предлагат да се ускори и улесни загубата на тегло с помощта на консумацията на подходящите супи. Тези прости ястия са не само вкусни, но и много полезни за вашата фигура, защото ще ви помогнат да свалите излишните килограми много по-бързо, съобщава изданието The Health Site. Освен това затоплят тялото през студения сезон.

Най-добрите супи за отслабване

Боб чорба. За това ястие са ви необходими следните продукти: 500 г боб, 2 малки моркова, една глава лук, подправки и билки на вкус. Фасулът трябва да се измие и накисне за 4 часа. След това трябва да го варите 40 минути след кипене на водата. Морковите се нарязват на лентички, лукът на кубчета, а зеленчуците се добавят към супата. Трябва да готвите още 10 минути, след това добавете дафинов лист, черен пипер, малко джинджифил и гответе още 5 минути. През това време пригответе подправките и добавете към супата, след като изключите котлона. Оставете ястието да престои 5 минути и можете да сервирате.

Лекар: Яжте всеки ден тази ядка за бързо отслабване, здравен съвет за деня, 7 октомври

Супа от сладки картофи. Запържете един морков, добавете 80 грама сладки картофи, 80 грама нарязани домати, половин глава лук, нарязан на кубчета, две скилидки чесън. Запържете зеленчуковата смес за още 10 минути. След това посолете, добавете малко черен пипер и гответе за 20 минути. След като се свари, добавете към зеленчуковата смес 300 гг зеленчуков или пилешки бульон и разбийте добре с пасатор. След това супата може да бъде подправена с билки и сервирана.

Доматена супа. За приготвянето на супата ще са ви необходими 1 литър доматен сок, 1 кг пресни домати, 1 връзка целина, 2 моркова, пресни билки на вкус. Доматите се заливат с вряща вода, обелват се и се смилат в блендер до пюре. Настържете морковите на ситно ренде, нарежете целината и билките, смесете всички зеленчуци и изсипете доматен сок. Овкусете зеленчуковата смес със сол и охладете за 2 часа.

Според тайвански учени доматите помагат за отслабване. В продължение на дванадесет дни диетолозите са наблюдавали група жени с наднормено тегло, които ядат по един килограм домати всеки ден. Участниците в експеримента са консумирали по 450 мл сок всеки ден. Диетата и физическата активност на жените не са се променили по време на експеримента. За 12 дни теглото на всяка жена е паднало средно с 5 кг, а обиколката на талията им е намаляла с 12%.

Учените са убедени, че жените са успели да постигнат такива резултати благодарение на диетата с домати. Защото доматите са изключително полезни за организма, тъй като съдържат много фибри, калий, магнезий, фосфор, витамини В, С и органични киселини. Те също така съдържат холин, ензим, който стимулира функцията на черния дроб, съобщава изданието.

Доматите съдържат ликопен, противораково вещество, което помага за естественото пречистване на клетките, кръвта и кръвоносните съдове от свободните радикали и други вредни съединения. Ликопенът също така нормализира захарта в тялото, така че доматите ще помогнат дори на диабетиците да отслабнат. Също така доматите подобряват настроението, подобрявт настроението при депресия или нервни сривове.

Диетолози: Есента е най-доброто време за отслабване

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес