Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С това мощно природно средство ще забравите за болките в кръста

16 октомври 2024, 11:35 часа

Статистиката показва, че всеки десети човек в света страда от различни форми на болки в кръста. Една от най-разпространените болки е тази на седалищния нерв, която обикновено се лекува с различни лекарства. Тези лекарства в много случаи са не само вредни за тялото, но и неефективни.

Още: Как влияе бамята на холестерола?

Болките в кръста и ишиасът могат да бъдат лекувани с много природни средства. Едно от тях е чесновото мляко.

Чесънът е известен като един от най-силните природни антибиотици. Укрепва имунната система, бори се с възпаленията, намалява риска от рак и подобрява здравето на сърцето. Комбинацията му с мляко предлага много добър естествен лек срещу болки в кръста. Този лек е богат на протеини, калций и витамин B12.

Проучванията, показват, че комбинацията от мляко и чесън се е превърнала в много добра естествена алтернатива на лекарствата за болка, която със сигурност не вреди. Този лек е много древен и е бил използван ефективно срещу различни здравословни проблеми, включително болки в долната част на гърба.

Как да си приготвите чесново мляко у дома

Необходими съставки:

  • 4 счукани скилидки чесън
  • 250 мл мляко
  • мед

Начин на приготвяне:

Изсипете млякото в съд и го сложете на огъня. Добавете скилидките чесън и разбъркайте млякото, докато заври. След това свалете от огъня и оставете млякото да се охлади. Смесете с мед и изпийте веднага.

Това лекарство трябва да се повтаря ежедневно за облекчаване на ишиас и болки в долната част на гърба. Този лек е ефективен и за общото здравословно състояние на организма.

Още: Учени: Хората, които пият чай ежедневно, имат по-здраво сърце

Чесновото мляко ще засили имунитета, ще подобри кръвообращението, ще прочисти тялото и ще подобри храносмилането. Въпросният лек подобрява здравето на сърцето, облекчава болките при артрит и се бори с безсънието. Млякото с чесън е естествен лек за жълтеница, задръстване на дихателните пътища и кашлица.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес