Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази тинктура ще изчистите холестеролните плаки от кръвоносните съдове

14 юли 2024, 06:02 часа

При прекомерна консумация на храни, съдържащи животински мазнини, по вътрешните стени на кръвоносните съдове се образуват холестеролни плаки. В този случай клетките на телесните тъкани получават по-малко хранителни вещества и кислород от кръвта. След като почистите съдовете от вредните отлагания, кръвта ще циркулира свободно в тялото и то ще започне да работи в правилен режим и ритъм.

Почистване на кръвоносните съдове с чесън и лимон

Чесънът е популярно народно средство, което има антисклеротични свойства. Той ви позволява да почистите добре съдовете, разтваря холестеролните плаки и соли, унищожава микробите и вирусите. Съдържа аденозин, който нормализира броя на тромбоцитите и предотвратява повишеното съсирване на кръвта.

Чесънът не трябва да се използва веднага след смачкване, а след 15 минути. Толкова време е необходимо, за да протекат в него ензимните реакции, стимулиращи активността на полезните вещества. Дори ако чесънът просто се консумира в продължение на 3 месеца, броят на холестеролните плаки ще намалее с 12-20%. Народните рецепти за прочистване на кръвоносните съдове с чесън имат много положителни отзиви.

Чесънът, лимонът и медът съдържат редица лечебни вещества, които почистват засегнатите от атеросклероза съдове, както и повишават еластичността на стените им.

За да почистите съдовете от холестеролните плаки, вземете 4 лимона с кората и 4 обелени глави чесън. Прекарайте ги през месомелачка, прехвърлете ги в чист 3-литров буркан и ги залейте с топла преварена вода. Разбърквайте сместа от време на време. Налейте я за три дни на стайна температура. След това прецедете тинктурата и я поставете в хладилника или на друго студено място.

Приемането на готова чесново-лимонова тинктура се препоръчва да се приема по 100 г 3 пъти дневно. Общо трябва да изпиете 4 кутии от настойката. Такъв курс за почистване на кръвоносните съдове ще ви отнеме около 40 дни. Той трябва да се провежда веднъж годишно. В края на курса ще се нормализира кръвното налягане, главоболието ще изчезне, ще се намали холестеролът (можете да се уверите в това, като си направите кръвен тест).

Народни средства за почистване на кръвоносните съдове от холестеролни плаки

Как да почистите съдовете с орехи?

Съществуват и други народни средства за почистване на съдовете от холестеролни плаки. Например с помощта на орехите. Особено полезна за тази цел е зелената им горна черупка. Можете обаче да използвате и сърцевината на ореха за почистване на съдовете.

Вземете 1,5 кг обелени орехи и ги прекарайте през месомелачка. Сложете нарязаната маса в буркан в хладилника или на друго хладно място. Яжте по 1 с. л. с връх от смлени орехи 2 пъти дневно - сутрин и вечер - 30 минути преди хранене, като ги изпивате със 100 мл вода.

Препоръчва се приготвената медено-ядкова маса да се консумира 4 пъти дневно, по 1 с.л. преди хранене. Такова средство трябва да се приготвя всяка сутрин за следващия ден. Курсът на този метод на почистване е 1 месец

Продължете да приемате това средство ежедневно, докато изядете всички ядки. Това ще ви отнеме около 2 месеца. След курса на пречистване на кръвоносните съдове с орехи ще имате нормализирано налягане, мигрената ще премине, болките, които са били причинени от разширени вени и тромбофлебит, ще изчезнат. Този курс на пречистване трябва да се провежда 1-2 пъти годишно.

Друг вариант на пречистване: вземете 5 счукани орехови ядки и ги смесете с 1 с. л. натурален мед със светъл цвят. Добавете 1 нарязан пресен ананас към приготвената смес, след което разбъркайте цялата маса. Поставете я в съд от тъмно стъкло, затворете го плътно с капак и го поставете на хладно място за 24 часа.

Тибетски метод за почистване на съдовете

Вземете по 100 г жълт кантарион, лайка, брезови пъпки, безсмъртниче. Всичко се счуква, смесва се в съд и се затваря с капак.

Вечерта 1 с. л. смес се залива с 0,5 л вряла вода, настоява се 20 минути, прецежда се през кърпа и се изстисква. Изсипете течността в чаша, разтворете в нея 1 ч.л. мед и изпийте преди лягане. На сутринта загрейте на пара останалата течност и разтворете в нея 2 ч.л. мед. Изпийте я 15-20 минути преди закуска. Повтаряйте тази процедура всеки ден, докато приготвената смес свърши. Курсът на пречистване може да се повтори не по-рано от 5 години.

Народни средства за изчистване на холестеролните плаки от кръвоносните съдове

Това средство прави кръвоносните съдове по-еластични, почиства ги от варовик и мастни натрупвания, подобрява метаболизма и премахва замайването. Използва се не само за пречистване на кръвта, но и при стареене, намалени защитни сили на организма, сърдечно-съдови заболявания, за подобряване на метаболизма и предотвратяване на хипертония и атеросклероза.

Съществуват много различни начини за изчистване на холестероловите плаки, включително с помощта на лекарствени препарати (например на основата на върбинка). Важно е обаче да се помни, че всеки метод има своите противопоказания и затова се препоръчва консултация с лекуващия лекар.

Хранене за намаляване на холестерола в кръвта

Холестероловите плаки се появяват главно поради прекомерната консумация на храни от животински произход: масло, тлъсто месо, свинска мас, мазни млечни храни и др.

Съответно разтварянето и отстраняването на плаките в съдовете изисква преразглеждане на диетата.

Тя трябва да бъде изградена върху употребата на продукти с ниско съдържание на сол и калории. 70 % от диетата трябва да са плодове, горски плодове и зеленчуци, 20 % - лесно усвоими протеини. Мазнините могат да бъдат представени само от растително нерафинирано масло.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес