Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правилната комбинация от плодове, която действа срещу високо кръвно налягане

11 септември 2024, 16:46 часа

Високото кръвно налягане е симптом, който сега е много често срещан в различни възрастови групи. Някои от най-честите сърдечни проблеми са причинени от този здравословен проблем. За да го предотвратите, има различни начини, като се започне от лекарства и се стигне до най-естествените методи.

Още: Природни средства: Тиквено семе срещу вируси, ето как да го използвате

Консултацията с лекар винаги е първата необходима стъпка, ако кръвното Ви налягане е извън нормата. Истинската грижа за всяко заболяване обаче започва с начина на живот и избора на правилните храни. Много проучвания говорят за това твърдение, но сега експертите препоръчват комбинация от плодове, които работят най-добре за регулиране на високо кръвно налягане.

Какво трябва да консумирате

Проучванията, посочват червени плодове, като средство за контролиране на този проблем. Експерти от King's College London в Обединеното кралство обясняват, че ензимът, наречен ресвератрол, помага за намаляване на високото кръвно налягане.

Ресвератрол е много важен ензим за тялото, който защитава мозъка и сърцето. Освен това е добра алтернатива, която се бори и предотвратява ранните бръчки по кожата. Сред многото ползи е забелязано, че може да помогне и при високо кръвно налягане.

Списъкът с плодове, препоръчани от лекарите, които подобряват нивата на кръвното налягане, е много лесен за набавяне. Експертите споменават изброените по-долу плодове, които имат значително количество ресвератрол.

  • Боровинки
  • Червено грозде
  • Ягода
  • Сок от грозде

Още: По колко пъти на ден може да пием чай от мента

Препоръчват се всички горски плодове, тъй като съдържат голямо количество от този ензим. Експерти съветват да консумирате колкото се може повече ядки и червени плодове, за да подпомогнете организма си. Тази комбинация може да бъде полезна в борбата с болестта, без да забравяме, че винаги е важно да се консултирате с лекар и да се подложите на правилното лечение.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес