Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Показаха прост начин да се отървете от главоболието

03 юли 2024, 08:33 часа
Реклама

Всички искаме да живеем без главоболие, а ако се появи, да се отървем от него без лекарства или допълнителни химикали. Има алтернатива - например просто и ефективно упражнение, което ще помогне за облекчаване на главоболието и болката във врата, както и ще подобри мозъчното кръвообращение и ще направи главата ви по-свежа.

Когато настъпи застой

Главата е като проблем с плувен басейн: кръвта тече през едната „тръба“ и изтича през другата. Може да се окаже зле за тези, които работят на компютър, седят дълго време или висят на телефона си с наведени глави. Заради това венозният отлив е нарушен. Резултатът е, че има застой в „басейна “.

Но мозъкът не харесва това, той е най-енергоемкият орган, има нужда от много кислород и храна. Без достатъчно кислород след 5-6 минути мозъкът спира да работи. Затова той ще увеличи притока си на кръв, предизвиквайки спазъм на кръвоносните съдове, в резултат на това - спазъм на врата, главоболие от напрежение.

На първо място, за да се справите с главоболието и спазма на мускулите на врата, трябва да подобрите венозния поток на кръвта. Трябва да започнете със загряване. Това отнема няколко минути и може да се направи навсякъде.

10 обичайни храни, които могат да причинят главоболие

Загрявка

Разтриваме дланите си добре една в друга, докато се нагорещят, след което трябва леко да затоплим мускулите на врата и прехода на главата към шията с леки движения на дланите.

Отново разтрийте дланите си, докато се затоплят, прокарайте ръце през косата си и с меки кръгови движения - винаги отгоре надолу  - масажирайте скалпа. Ако усетите особено болезнени зони, трябва да се задържите върху тях. Отделно, продължително и добре, трябва да масажирате и разтривате с пръсти костите, стърчащи от задната част на главата - точно над врата. На това място можете дори да дръпнете малко косата си.

След това трябва едновременно да разтриете темпоралната област точно над ухото с края на двете длани, първо на едната, след това на другата. Ако носите очила, обърнете специално внимание на тази област.

Главоболие: 9 бързи трика за премахването му

Упражнение, което подобрява венозния дренаж и облекчава болката

Обърнете главата и брадичката си назад нагоре, след което начертайте условна дъга с поглед и спуснете очите си и главата назад надолу.

Сега свържете ръката си с движението: погледнете нагоре надясно, натиснете лявата си длан към брадичката и извършете противодействие, като леко предотвратявате завъртането на главата си. Не повдигайте дланта си от брадичката си през цялото време, докато гледате отгоре надолу.

Повторете движението няколко пъти, след това сменете ръката си и завъртете главата си. По време на упражнението е важно да усетите как се включват и работят съответните мускули на гърба на врата. След това отново разтрийте врата си с горещи длани.

Упражнението включва мускулите, които отговарят за венозния отток от черепната кухина. В резултат кръвоснабдяването на мозъка се подобрява, очите се отварят и главата става по-лека, спазмите отшумяват и болката изчезва.

След като завършите упражнението:

·         главоболието ще изчезне,

·         спазмите в мускулите на врата ще изчезнат,

·         ще ви се проясни в главата,

·         кръвоснабдяването на мозъка ще се подобри.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес